NAUČILA SAM DA ŽIVIM SA BOLOM U RUCI: Dea Đurđević otkrila detalje zdravstvenog stanja tri godine nakon teške saobraćajne nezgode

Dea Đurđević kaže da je naučila da živi sa bolom koji trpi već tri godine, otkako joj je 7. februara 2019. godine autobus otkinuo ruku.

Voditeljka Jutarnjeg programa "Pinka" od tada redovno ide na terapije, ali i dalje oseća posledice stravične saobraćajke.

- Još imam svakodnevne bolove u ruci, a terapija mi pomaže da smanjim prag bola. Naučila sam da živim sa tim. S obzirom na to da na promenu vremena osećam bol u celom telu, često se našalim da sam najbolji meteorolog u društvu. Idem i na terapiju u "Fizio tim", što mi pomaže da mi ruka i kičma budu što funkcionalnije - rekla je Dea za "Informer" i dodaje da se svakog 7. februara zahvali Bogu što je živa i zdrava:

- Sedmi februar me uvek podseti koliko je život dragocen i koliko je svakodnevica zapravo luksuz kog mi nismo svesni dok ga ne izgubimo. To što se probudiš u svom krevetu, već je dovoljan razlog za sreću. Trudim se da taj dan provedem sa onima koji su mi produžili život. Pored porodice, tu je ekipe Hitne pomoći, ekipa MUP-a, doktori sa VMA, sa KCS na čelu sa dr Markom Bumbaširevićem, sa Marijom Dimitrijević... Trudim se da na različite načine izrazim zahvalnost svima onima koji su bili tu kad je trebalo.

Dea kaže da su je posle saobraćajke dugo mučili loši snovi, ali da sada napokon mirno spava.

- Nemam više košmare! Psihička rehabilitacija je prošla fenomenalno i zato vrlo rado savetujem sve da se konsultuju sa psihijatrom ukoliko imaju slične probleme. Psihičko zdravlje je preduslov za dobro fizičko zdravlje. O prevazilaženju teških životnih situacija vrlo često govorim na svojom tribinama "Budimo bezbedni" - rekla je hrabra voditeljka.

Izvor: Informer.rs
Foto: deadjurdjevic_official/Instagram

Pogledajte još