Skupština u četvrtak o blanko ostavkama

BEOGRAD, 3. maja 2011. (Beta) - Skupština Srbije razmatraće na sednici koja počinje u četvrtak izmene Zakona o izboru narodnih poslanika koje predvidjaju ukidanje prakse blanko ostavki i utvrdjuju da se mandati dodeljuju po redosledu kandidata za poslanike na izbornim listama, a koje je predložilo 108 poslanika.

Izmenama zakona o izboru narodnih poslanika predvidjeno je da poslanik ostavku podnosi Skupštini Srbije, overenu kod organa nadležnog za overu potpisa, u roku od tri dana od dana overe.

"Poslanik podnosi ostavku Narodnoj skupštini, overenu u skladu sa zakonom kojim se uredjuje overavanje potpisa, lično, preko punomoćnika ili poštom preporučeno, u roku od tri dana od dana overe. Ako se ostavka podnosi poštom, dan predaje ostavke pošti smatra se kao dan predaje ostavke Narodnoj skupštini", piše u predloženim izmenama zakona.

Predloženo je da prestanak mandata parlament konstatuje odmah posle prijema obaveštenja o razlozima za prestanak mandata poslanika, na sednici koja je u toku, odnosno na prvoj narednoj sednici.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.