REGIONALNA HIT SERIJA NA RTS-u: Neobično obični ljudi u "Području bez signala"

Od 19. februara, na prvom programu RTS-a, svakog vikenda od 20 časova pratićemo regionalnu hit seriju "Područje bez signala". Nastala u zajedničkoj produkciji Hrvatske, Slovenije i Srbije, serija je na festivalu igranih serija u Lilu "Serias Mania 2021" osvojila nagradu za najbolju seriju, a na "Seriencamp" festivalu u Minhenu nagradu publike.

Sjajna glumačka ekipa, predvođena rediteljem Daliborom Matanićem (poznatom po seriji "Novine") dočarala je emotivnu priču o davno zaboravljenim idealima zajedništva, solidarnosti i pronalaženja smisla života u radu.

Kroz šest epizoda (od kojih svaka nosi ime jednog od šest glavnih likova), pratimo dolazak Olega i Nikole u zabačeni, učmali gradić Nuštin, koji je nekada bio industrijsko središte. Kako bi klijentu iz Magreba isporučili turbinu koja se više nigde ne proizvodi, njih dvojica moraju da obnove davno zatvorenu fabriku. Kada gradić živne i meštani radom povrate izgubljeno dostojanstvo i nadu, klijent nestane i turbina ostaje bez kupca. Ipak, ni Nikola, ni Oleg, ni radnici više nisu spremni da odustanu... U iščekivanju prve epizode, predstavljamo vam junake čije se sudbine prepliću u "Području bez signala":

Foto: Kinorama/Promo

Oleg (Rene Bitorajac)

Gradski majstor preživljavanja, britkog uma, šarmantan i socijalno spretan, uvek je u životu znao da nađe lakši put. Slobodan, nespreman za ozbiljna prijateljstva i veze, ima poverenja jedino u
rođaka Nikolu. Zna kako će sa Nikolom, kako sa radnicima, kako sa bankarima, jedino ne zna kako će sa Lipšom.

Foto: Kinorama/Promo

Nikola (Krešimir Mikić)

Nezaposleni inženjer, sklon depresiji i nesanici. Iako često orijentisan samo na sebe i nesposoban da deli, Nikola će sa radnicima iz Nuština iskusiti kako je lepo biti deo zajednice, a mesto će mu postati još draže kada upozna Šeilu. Kad se stvari s turbinom zakomplikuju, Nikola je spreman da zaboravi lični interes i da žrtvuje sve da pomogne.

Foto: Kinorama/Promo

Janda (Izudin Bajrović)

Inženjer bez posla, bivši vođa štrajkača, koji se, otkada je fabrika propala - kao i većina meštana, predao alkoholu i dokolici. Koliko je dobar inženjer i vođa, toliko je nespretan u porodičnim odnosima. Lojalan radnicima, ali i novim spasiteljima-investitorima, neće posustati ni pred smrtnim pretnjama lokalnog mafijaša.

Foto: Kinorama/Promo

Šeila (Jovana Stojiljković)

Rano se otisnula u Evropu, ali se, bežeći od licemerja belog sveta, vratila u Nuštin kako bi se sabrala i shvatila šta zapravo želi. Pametna, samosvesna, tvrdoglava, neukrotiva, nije tipičan primerak sredine, ali je baš takva veliki izazov Nikoli.

Foto: Kinorama/Promo

Branoš (Goran Bogdan)

Spretan i sposoban radnik koji se nije libio da u vreme nedostatka posla u Nuštinu radi šta god treba da prehrani porodicu. Ima ponosa i drskosti da na Jandin poziv među prvima krene u obnovu fabrike. Slično kao i Janda, koliko god snažan i čestit u poslu, ne snalazi se u porodici. Gonjen osećajem krivice, neprekidno beži od kuće.

Foto: Kinorama/Promo

Lipša (Tihana Lazović)

Znajući da bežanje nije način - ona je sa rezignacijom pristala da svoje mesto nađe u sredini u kojoj nema nade. Bila je svuda, videla je svašta, shvatila je da je zapravo sve - svejedno. Misli da zna sve o muškarcima i nijednom od njih ne da da joj se približi, sve dok ne upozna Olega, koji joj se malo po malo uvlači pod kožu.

Uz njih šestoro, u seriji ćemo gledati Slavka Štimca, Lanu Barić, Milenu Zupančič, Stipu Radoju, Anđelu Ramljak, Marka Mandića, Gorana Markovića i brojne druge glumce. Serija je nastala prema prema istoimenom romanu hrvatskog pisca Roberta Perišića.

Izvor: Promo
Foto: Kinorama/Promo

Pogledajte još