Komedija "Živi i zdravi" u bioskopima od februara (VIDEO)

Živopisna komedija "Živi i zdravi" stiže u bioskope u prvoj nedelji februara, a tim povodom objavljen je prvi trejler filma.

Venčanje, tradicija, sukob novog i starog, ali i prelepi ambijent primorja Crne Gore, okvir su ovoj dirljivoj i eksplozivnoj komediji u kojoj uloge tumače poznati glumci i glumice iz Srbije i regiona - Tihana Lazović, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Goran Slavić, Dejan Đonović i drugi.

Komedija prati mladi par pre i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, venčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu.

Beogradska premijera filma "Živi i zdravi" zakazana je za 6. februar, dok će premijera u Crnoj Gori biti održana nedelju dana ranije, 31. januara. Film je prethodno svetsku premijeru imao u Glavnom takmičarskom programu međunarodnog Filmskog festivala "Black Nights" u Talinu.

Režiju i scenario potpisuje Ivan Marinović koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju "Igla ispod praga", filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala.

"Živi i zdravi" je ko-podukcija šest država - partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Film su podržali Filmski centar Crne Gore, Radio Televizija Crne Gore, Opština Herceg Novi, Portonovi risort, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Sensa Production i Adriatic Western/Promo

Pogledajte još