fbpx

Koštuničina vlada nije pregovarala sa Mladićem

BEOGRAD, 14. maja 2011. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije i bivši premijer Vojislav Koštunica kazao je da njegova vlada nije pregovarala sa haškim beguncem Ratkom Mladićem o predaji, niti je na bilo koji način opstruirala saradnju sa Haškim tribunalom.

"Nikakvih pregovora sa Ratkom Mladićem nije bilo i to je vrlo lako ustanoviti. I tada su postojali timovi koji su se bavili saradnjom sa Haškim tribunalom. Nije jedan čovek odlučivao o tome, nije jedna stranka odlučivala o tome, iako se na DSS sada svaljuju optužbe zbog nesposobnosti sadašnje vlasti", rekao je Koštunica u intervjuu za agenciju Beta.

Lider DSS je kazao da je u vreme njegove vlade postojala saradnja sa Haškim tribunalom i da se ona trudila da "skine to breme sa pleća Srbije".

"Sve izvan toga je pokušaj da se odgovornost sadašnje vlasti prebaci na nekog drugog...imate vladu koja, umesto da snosi odgovornost za svoju politiku, tu odgovornost prebacuje na DSS kao da je ona na vlasti", rekao je on.

Koštunica je kazao da je sve što je znao o pobuni Jedinice za specijalne operacije u novembru 2001. godine kazao na konferenciji za novinare DSS i da je sve to mogao da čuje i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević koji je najavio istragu o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Djindjića u martu 2003. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.