Gazeta: Đoković kao "nezaustavljiva lokomotiva"

"Naš Nole imperator!", naslov je teksta u beogradskom listu Sport, koji konstatuje da je Đoković u veličanstvenom stilu pobedio Nadala sa 6:4, 6:4 i osvojio sedmi turnir zaredom u 2011. godini.

Na naslovnoj strani "Sportskog žurnala" dominira natpis "Rimski imperator Nole prvi", dok je na poslednjoj strani tekst pod naslovom "Ave, Cezare".

List navodi da je Đoković pobedom u Rimu došao nadomak ostvarenja svog cilja, rušenja Nadala sa čelne pozicije na rang listi, do čega bi moglo da dođe na Rolan Garosu u Parizu.

Američki ESPN podseća da je Đoković ove godine pobedio Nadala u sva četiri finala koja su igrali i navodi da je očigledno da je srpski teniser pun samopouzdanja pred gren slem turnir na Rolan Garosu.

Španski list "Marka" na svojoj internet stranici objavio je izveštaj sa rimskog finala uz naslov "Veliki Rafa, džin Đoković". Navodi se da je Đoković sa rimskog trona svrgnuo Nadala i postao novi teniski imperator.

Britanski BBC navodi da je Đoković sinoć na terenu izgledao samouvereno i da je delovalo kao da njegova pobeda nad Nadalom nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Italijanski list "Gazeta delo Sport" ističe da je Đoković kao "nezaustavljiva lokomotiva" i da je u Rimu još jednom pokazao svoju superiornost.

Sledeću priliku za duel Đoković i Nadal imaće na Rolan Garosu, koji počinje 22. maja.

Pogledajte još