Partizan ostaje bez pola tima!

Svakim danom što smo bliže kraju sezone i početku leta, temperatura u Humskoj 1 raste. Čelnike Partizana čeka lavovski posao u junskom prelaznom roku, pošto tim mora da doživi veliku rekonstrukciju do početka kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nekima ističu ugovori (Babović, Iliev), drugi odlaze u penziju (Krstajić), trećima se završavaju pozajmice (Tejgo, Smiljanić, Stevanović), četvrti računaju da je vreme da karijere nastave u inostranstvu (Petrović, Jovanović, Tomić, Lazevski), peti su pali u fudbalski zaborav (Stanković, Davidov, Bogunović, Radiša Ilić).

Samo po kvantitetu, Partizan mora da dovede veliki broj igrača, a njihov kvalitet je tek posebna priča. I aktuelni tim, koji jezdi ka četvrtoj uzastopnoj tituli prvaka države, dosta se namučio u Superligi u prolećnoj polusezoni.

Zato je očigledno da je "parnom valjku“ potrebna sveža krv, fudbaleri gladni uspeha i trofeja, koji će i mečeve sa slabijim srpskim timovima gledati kao šansu za dokazivanje.

Pitanje koje se najčešće čuje poslednjih dana jeste na kojim pozicijama Partizan traži pojačanja. Odgovor iz Humske je pola šaljiv, pola istinit i glasi - na svim. Ne postoji linija tima u kojoj crno-belima nije potrebno pojačanje.

Ipak, tri goruće pozicije, za koje se najviše traže rešenja u ovom trenutku, jesu levi štoper, levo ili desno krilo i - špic. To u prevodu znači da se šanse skupog Prinsa Tejga da ostane u Humskoj 1 računaju u promilima.

Ključno mesto je štoper, novi komandant odbrane, koji bi na pravi način nadoknadio odlazak Mladena Krstajića u penziju. Ukoliko Marko Jovanović ode preko granice, potreban je i rezervni centarhalf. Ivan Stevanović se vraća u Sošo - traži se i desni bek. Pominje se Antonio Rukavina...

- "Lavovi“ će ga verovatno pustiti i bez obeštećenja, jer ne mogu da izdrže njegovu platu od 30.000 evra mesečno - pišu Nemci, ali je tek neizvodljivo da Partizan ponudi sličan ugovor desnom beku, od 360.000 evra godišnje.

Na levoj strani će zaigrati Vladimir Volkov, kojem će alternativa biti Aleksandar Lazevski ili Džozef Kizito, zavisno od toga koji igrač će ostati u klubu.

Za mesto levog krila stiže Dejan Babić iz BSK, ali njega čelnici kluba vide kao dugoročno rešenje, talentovanog igrača u kojeg se isplati ulagati.

U napadu na Ligu šampiona bio bi crno-belima potreban iskusniji fudbaler. Traži se krilo i za desni bok, a ponovo se pominje Miroslav Radović, kojeg Legija sada hoće da proda. Mada, Stefan Babović i Nemanja Tomić čekaju reakcije kluba, da čuju kakav je njihov status za sledeću sezonu.

U sredini terena sigurni su Ljubomir Fejsa i Medo Kamara, uz koje su veterani Saša Ilić i Zvonimir Vukić. Naravno, ponovo je otvoreno pitanje da li će Radosav Petrović dobiti ponudu vrednu odlaska u inostranstvo.

ODLAZI TEJGO, VRAĆA SE DIJARA

VelikiI problem crno-beli će imati i sa špicevima. Ivici Ilievu ističe ugovor u junu, a Prinsu Tejgu pozajmica. Mladi Šćepović je u drugom planu, a Miloš Bogunović u trećem.

Bivši golgeter Lamin Dijara vraća se iz Emirata, ali bez odigrane utakmice u poslednjih devet meseci posle loma noge.

Dakle, Partizanu su potrebna najmanje dvojica novih napadača, stranaca ili domaćih, svejedno je, samo da im je ubacivanje lopte u gol osnovni kvalitet.

SARIĆ, MILIĆ, BASTA, D’ALESANDRO...

Nije prvenstvo ni završeno a već je "milion“ imena dovedeno u vezu s Partizanom. Izvesno je da su crno-beli u razgovorima sa Nikolom Sarićem, mladim špicem Liverpula. Interesantan im je i desni bek OFK Beograda Marinko Petković.

A, pominju se i razna imena mimo njih, od Nemanje Milića (špic, OFK Beograd), Nemanje Kojića (špic, Rad), Filipa Mladenovića (odbrana, Borac), pa čak do nekih pomalo nemogućih opcija kakve su Dušan Basta, Andres D’Alesandro, Piter Odemvingije...

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još