Lukić: Na sceni silovanje!

Ističući da je klub trpi konstantne napade, predsednik crveno-belih Vladan Lukić posle poraza od Borca ne pomišlja na ostavku, iako su navijači u Čačku tražili odlazak rukovodstva, već sa saradnicima kuje planove za narednu sezonu.

Hoćete li imati razgovor sa navijačima, koji su tražili odlazak uprave?

- Nemam problem sa navijačima. Došao sam da se borim za klub, navijače, svakog zaposlenog, to ću raditi dok god sam ovde. Nisam od onih koji će da prećute kad su ljuti. Jer, smatram da ova uprava Zvezde radi fenomenalno, da su u njoj mađioničari zbog uslova u kakvim rade i neverovatnih rezultata. Zato mora da postoji respekt prema upravi. Često ne možemo da odlučujemo na terenu, nisu uprava i Ivan Adžić napravili grešku dovođenjem Evandra, kojeg nemamo već četiri kola. Imali smo još nekoliko pehova, da ne nabrajam druge razloge… Uprava apsolutno nema krivicu – tvrdio je Lukić, obraćajući se predstavnicima medija u predsedničkoj kancelariji.

Po programu od pre dve godine u pitanju je igranje u Ligi Evrope, uz osvajanje titule, koliko treba pojačati ekipu?

- Ova ekipa je već pokazala da je kadra da bude šampion. Igra najbolji i najlepši fudbal, ali protiv nekih stvari se nije moglo. Amnestirano je sve što se dešavalo u poslednja četiri meseca, čak su i mediji legli na rudu. Svaki put se isto dešava, posle malverzacija, neregularnih rezultata… Primećujemo da Dmitrović nije ni došao da nadležnim organima da izjavu, iako je javno rekao da je učestvovao u nameštanju utakmica. Ni Savo Milošević… A, svi smo zaboravili Veselinovića, Jovanetića, Mažića, Gogićev jedanaesterac u Ivanjici… Jednostavno, ustaljen je redosled poteza, pokrije se priča na kraju sezone i nastavlja se dalje.

Ima li Zvezda mehanizam da nešto promeni?

- Sve smo probali. Skoro godinu dana uopšte nismo ratovali sa FSS, ali uočljivo je promene kursa nema, i dalje je na sceni silovanje. Ne mogu to da nazovem iživljavanjem, već silovanjem, koje nažalost ima podršku i blagonaklonost ljudi iz drugih sfera.

Zar ne mislite da ste previše energije trošili na sukobe sa FSS-om i Partizanom?

- Crvena zvezda, osim što je bila oštećena na terenu, sve vreme je napadana sinhronizovanim akcijama, pa smo bili prinuđeni da se branimo. Dok su drugi davali saopštenja, u medijima se provlačio nekakav sukob, iako nije bilo nijedne izjave ili saopštenja iz Zvezde. Krivi smo bili i kada drugi igraju utakmice, za finale kupa, verovatno smo pogrešili što smo dozvolili da se igra na našem stadionu. I to je bilo dovoljno da Zvezda bude napadnuta! A, kad dođem u situaciju da dam izjavu, vodi se da smo sa nekom u stalnom sukobu, iako smo sve vreme napadani. Zvezda je toliko velika da ne treba i ne sme da ćuti.

Verujete li u varijantu spuštanja lopte ili je u pitanju zataškavanje?

- Kakvo spuštanje lopte, u pitanju je zataškavanje nekih stvari. Zašto ne spreče ti što kažu da treba da se spusti lopta da se dešavaju neke stvari? Pa, Dmitrović javno kaže da je nameštao utakmice. Istog trenutka je morao da bude priveden i da kaže sa kim je pričao, nameštao… Govorili smo još kad je bio isti broj bodova da ne znamo kolike su nam šanse, jer znamo šta nas čeka u završnici prvenstva. A, videli smo šta je Veselinović dozvolio u derbiju, kako je to opravdavao kroz izjave… Svi su videli i čist gol Kaluđerovića na Karaburmi, a Beljin izađe i kaže da nemamo dobar snimak!

Robi bez povišice

Šefu stručnog štaba neće biti ponuđen novi, bolji ugovor.

- Prosinečki ima ozbiljan ugovor, kako finansijski, tako i vremenski. Ne vidim ovog trenutak razlog zašto bismo njegov ugovor menjali, nije uopšte na dnevnom redu. Napravljen je uz obostranu saglasnost, ali kad bude postigao neki veliki rezultat sami ćemo ga nagraditi. Do tada je u obavezi da radi i dva stvara – predočio je Lukić.

Nije bezbedan u Humskoj

Vladan Lukić u ključnoj utakmici prvenstva nije bio uz ekipu, ali razlog nije solidarisanje sa navijačima.

- Ne idem na stadion Partizana jer ne ispunjava bezbedonosne uslove. Ja i većina saradnika na njemu se ne osećamo bezbedno. Nije, uostalom, išao ni Dragan Džajić… Razlog nije Velika subota, iako sam solidaran sa navijačima, jer je trebalo ispoštovati taj dan. Moglo je bez problem da se igra u ponedeljak, na taj način bi se dodvorili navijačima, ali ne na štetu društva. Da im se tad izašlo u susret, svako divljanje bi bilo neprihvatljivo – kazao je predsednik Zvezde.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još