fbpx

Rekonstruisani enterijer Narodne biblioteke

BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Kompletno obnovljen i preuredjen enterijer Narodne biblioteke Srbije u Beogradu, čija je rekonstrukcija počela pre oko tri godine, predstavljen je u utorak javnosti.

Iako su radovi završeni, Narodna biblioteka Srbije neće otvoriti svoja vrata za posetioce sve do jeseni jer je potrebno dobiti i upotrebne dozvole, kojima se uprava i drugi zaposleni u toj ustanovi kulture nadaju na jesen.

Na svečanosti povodom završetka rekonstrukcije enterijera Narodne biblioteke Srbije govorili su upravnik te ustanove Sreten Ugričić i ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, a medju zvanicama su bili i prethodni ministar kulture Nebojša Bradić, predstavnici Skupštine Beograda i direktori i upravnici drugih ustanova kulture.

Ugričić je naglasio da je Narodna biblioteka Srbije rekonstrukcijom dobila funkcionalno unapredjenih 6.000 kvadratnih metara i 50 odsto više čitalačkih mesta, neograničen pristup internetu i milionskim digitalnim bibliotečkim kolekcijama.

Ministar Predrag Marković istakao je da je država za rekonstrukciju enterijera Narodne biblioteke izdvojila gotovo 430 miliona dinara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.