Jovanovska izgubila od Petkovićeve

Meč je trajao sat i 54 minuta, Jovanovski 50. teniserka sveta, je iz šest pokušaja tri puta oduzela servis protivnici koja je od 12 iskoristila četiri brejk lopte.

Jovanovski
je u prvom gemu oduzela servis protivnici, koja je u narednom uspela da vrati brejk i izjednači na 1:1. Teniserke su nakon toga osvajale gemove na svoj servis sve do 10. gema kada je Petković napravila još jedan brejk, što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Srpska teniserka je dobro igrala u prvom delu drugog seta, posle dva brejka povela je sa 5:2 i kada se činilo da će lako osvojiti drugi set, ona je stala i dozvolila protivnici da osvoji četiri gema u nizu i preokrene na 6:5.

Jovanovski, koja je u devetom gemu propustila tri set lopte, je osvojila gem na svoj servis, pa je drugi set odlučen u taj-brejku. Petković je dominirala, na početku je stekla prednost između dva i tri poena i iskoristila prvu meč loptu za 7:3 u taj-brejku.

Petković će u drugom kolu igrati protiv 45. teniserke sveta Čehinje Lucije Hradecke, koja je pobedila Letonku Anastasiju Sevastovu sa 6:3, 5:7, 6:1.

Pogledajte još