Petrović: Velika pobeda protiv Partizana

FMP je u Železniku pobedio Partizan sa 84:75 i izjednačio na 1:1 u seriji. Odlučujući meč za plasman u finale Superlige igraće se u subotu u hali Pionir.

"Zasluženo smo pobedili. Ovo nam je možda i najveći trijumf posle plasmana u plej of i Jadransku ligu. Nije lako pobediti Partizan koji je šampion regionalnog takmičenja, a time smo potvrdili da se FMP zasluženo vraća u tu ligu", rekao je Petrović novinarima u Železniku.

Trener FMP-a je rekao da je njegov tim pobedio zahvaljujući dobroj igri u odbrani.

"Kada trenirate mlade igrače morate dobro da radite u odbrani, a taj rad je večeras dao rezultat. Dobra odbrana je zaslužena za ovu pobedu".

Petrović je rekao da mu je drago što su njegovi igrači uspeli da dobro odigraju, uprkos ubedljivom porazu u prvom meču sa 100:71.

"Sada nas čeka treća utakmica. Ko se bolje oporavi i spremi i ko bude više raspoložen, može da pobedi. Sve je otvoreno posle večerašnjih 1:1", ocenio je Petrović.

Košarkaš domaćeg tima Andrija Milutinović rekao je da je FMP atraktivnom igrom u odbrani zasluženo pobedio.

"Nismo dobro 'otvorili' utakmicu. U prvoj četvrtini primili smo 21 poen. Posle toga smo igrali agresivniju odbranu, što pokazuje rezultat u četvrtoj četvrtini, kada je bilo 25:10", kazao je Milutinović, koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa 19 poena.

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su njegovi igrači šutevima sa distance u poslednjoj četvrtini izgubili meč.

"Pokušao sam da spremim ekipu posle ubedljive pobede u prvoj utakmici. Rekao sam svojim igračima da su u FMP-u mladi momci koji mogu brzo da se oporave od poraza. U prvoj četvrtini smo poveli, ali nas je to vođstvo uspavalo. Popustili smo u odbrani, a u drugom poluvremenu nismo bili na odgovarajućem nivou", ocenio je Jovanović.

On je rekao da su njegovi igrači u nekoliko navrata neozbiljno odigrali.

"Neozbiljno je kada u polufinalu plej ofa odigrate slabu odbranu na prodore iz kojih protivnik postigne lake poene. Često smo pravili faul uz koš rivala, a utakmicu smo pokušavali da rešimo šutevima sa distance i trojkama. Tako se ne dobija meč i to nam se osvetilo",

Pogledajte još