SAMI SVOJ MAJSTOR: Kako skratiti ispucale krajeve kod kuće?

Tokom prvog talasa pandemije i globalnog lockdown-a, verovatno je jedno od najtraženijih pitanja na Guglu bila: kako skratiti ispucale krajeve kod kuće?

Da, tokom pandemije, postali smo sami svoji majstori za mnoge stvari, pa tako i za šišanje. Ukoliko vam se dopalo da sami skraćujete krajeve ili iz bilo kog drugog razloga ne možete da idete kod frizera, u nastavku vam otkrivamo vodič za DIY osvežavanje kose.

Kako skratiti ispucale krajeve kod kuće - korak po korak:

1. Kolika je šteta?

Pre nego što krenete sa šišanjem kose, pogledajte svoje vlasi. Da li se pri krajevima promenila tekstura? Jesu li krajevi suvi? Odredite koliko je potrebno odseći.

2. Priprema

Biće vam potebne frizerske makaze, gust češalj i flašica sa raspršivačem ukoliko vam se kosa brzo suši.

NAPOMENA: Tupe makaze mogu još više da oštete krajeve, stoga uložite u nove, oštre frizerske makaze i koristite ih samo za šišanje.

3. Vreme je za šišanje

Kosu operite ili navlažite i nanesite ulje kako biste je lakše očešljali. Pažljivo je raščešljajte celom dužinom, a zatim gornji sloj kose pokupite šnalama. Uzmite jedan pramen i podelite ga na dva dela. Provucite pramen između prstiju i u zavisnosti od oštećenja, odsecite taj deo. Ponovite i s drugim pramenom.

Kada budete ošišali donji sloj, raspustite sledeći i ponovite postupak dok ne skratite svaki sloj kose.

Sprečavanje budućih oštećenja

Budite proaktivni i zakažite šišanje (ili se šišajte sami), na svakih šest do osam nedelja. Isto tako koristite preparate za negu kose, kao i maske (jednom nedeljno).

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još