fbpx

Pojačane aktivnosti u ispunjenju Akcionog plana

"Dosta stvari je ili završeno ili u proceduri. Znajući naš mentalitet da se dosta toga završi pred sam istek roka ili malo pošto je rok istekao, očekujem još dosta aktivnosti u predstojećem periodu", rekla je Milica Delević za portal EurAktiv Srbije (www.euractiv.rs).

Ona je kazala da će u junu biti pripremljen nacrt izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije zbog čega je vlada i postavila jun kao rok za ostvarivanje preporuka, napomenuvši da će i nakon leta biti moguće dopuniti taj izveštaj.

"Mi smo namerno stavili jun (kao rok) zato što će u junu Evropska komisija imati nekakv nacrt izveštaja na koji će se vratiti nakon leta dopunjujući ga onim što se u međuvremenu desilo. Znači, mi imamo još neko vreme da stvari dovršimo, ali može se završtii samo ono na čemu se i inače radilo
", rekla je Milica Delević.

Vlada Srbije je u decembru 2010. napravila Akcioni plan za sticanje statusa kandidata, u kojem su pobrojane preporuke Evropske komisije čija primena zavisi od Vlade Srbije i predviđeni su rokovi za njihovo ispunjavanje. Srbija je, prema prvom izveštaju Kancelarije za evropske integracije iz marta ove godine, u roku u potpunosti ili delimično ostvarila oko 70 odsto preporuka iz Akcionog plana predviđenih za prvo tromesečje 2011. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.