Nema promene cene u 2008.

Preduzeće "Železnice Srbije" u 2008. godini neće povećavati cene voznih karata, najavio je generalni direktor tog preduzeća Milanko Šarančić. On je novinarima na Beogradskom sajmu rekao da su "Železnice Srbije", posle tri i po godine, tek nedavno dobile saglasnost vlade da povećaju cenu voznih karata u domaćem putničkom saobraćaju, od 10 do 20 odsto, ali da to sigurno neće uraditi do kraja ove godine. 

- Ukoliko 2009. godine dođe do korekcije onih parametara koji utiču na sam rad i troškove rada, a i ukolliko oni budu opravdani, uputićemo Vladi Srbije novi zahtev za povećanje cena - naglasio je Šarančić. On je najavio da "Železnice Srbije" u 2008. godini planiraju da modernizuju 20 kola - 12 spavaćih i osam kušeta, kao i da nabave 10 polovnih dizel motornih garnitura. 

- Tom modernizacijom i nabavkom imaćemo skoro nove vagone, koji će se najviše koristiti na barskoj pruzi, kao i prema Nišu i Subotici - naveo je direktor "Železnica Srbije". 

Prema njegovim rečima, "Železnice" ove godine planiraju i širenje mreže sistema za elektronsko izdavanje međunarodnih karata, nastavak razvoja projekta za rezervisanje i kupovinu karata preko Interneta, kao i opremanje konduktera mobilnim uređajima za elektronsko izdavanje karata. Šarančić je podsetio da je u putničkom saobraćaju 2007. godine obavljena redovna opravka na 193 putnička kola, što je za 53 odsto bilo više od plana.

(Beta - "Pregled")

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.