PET TRIKOVA: Kako da depilacija voskom bude manje bolna?

Depilacija voskom većini žena pretavlja pravu noću moru, ali to ne mora da bude baš tako bolno...

Postoji mnogo načina uklanjanja neželjenih dlačica, a pored brijanja, depil krema i depilatora, većina žena odlučuje se na depilaciju voskom. Ipak, iako važi za najučinkovitiju (i dlačice najsporije rastu ovom metodom), ovakav način odstranjivanja dlačica je veoma neprijatan i bolan. Ali evo kako možete ublažiti ovaj proces.

Depilacija voskom - bezbolniji metod

Ne zakazujte tretman neposredno pre mensturacije

Pre i za vreme menstruacije, vaša koža je dodatno osetljivija, tako da se trudite da u ovom periodu ne idete na depilaciju. Sačekajte nekoliko dana pa zakažite termin.

Izbegavajte vežbanje i usku odeću odmah posle tretmana

Najgora posledica depilacije su bubuljice i urasle dlake. Vaša koža je veoma osetljiva 48 sati nakon tretmana, pogotovo na znoj i bakterije, tako da vežbanje može dovesti do infekcija i bubuljica. Takođe, dermatolozi su primetili da je problem sa urastanjem dlaka porastao otkad su u modi helanke, jer kad stegnu kožu, dlake se preusmeravaju da rastu unutar kože, umesto napolje.

Zakažite depilaciju između 15 i 17 časova

Vaš prag bola je najviši u ovom periodu, tako da će vas depilacija boleti najmanje, kažu stručnjaci.

Krema za ublažavanje bola

Možete nabaviti kremu ili sprej koji umrtvljuje osećaj na samoj koži i na taj način umanjiti bol prilikom depilacije.

Nega nakon

Nakon depilacije ne koristite kreme ili bilo koja druga naparfemisana sredstva koja mogu da iziritiraju kožu. Istuširajte se hladnijom vodom i dozvolite vašoj koži da se umiri.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još