O finansiranju lokalnih samouprava 14. juna

BEOGRAD, 7. juna 2011. (Beta) – Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović rekla je u utorak da će se izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije (URS) naći na dnevnom redu sledeće sednice parlamenta koja bi trebalo da počne u utorak, 14. juna.

Ona je novinarima u parlamentu posle skupštinskog kolegijuma kazala da će se iz seta predloga URS-a za decentralizaciju na dnevnom redu te sednice naći samo taj zakonski predlog.

Potpise podrške tom zakonu, prema njenim rečima, daju poslanici Demokratske stranke, a kasnije će to učiniti i poslanici Partije ujedinjenih penzionera Srbije a onda verovatno i poslanici Socijalističke partije Srbije. “Logično je da oni koji su potpisali taj predlog zakona kasnije i glasaju za njega”, kazala je predsednica parlamenta.

Na skupštinskom kolegijumu, kako je navela, postignut je dogovor da jul i avgust budu radni za parlament.

Djukić-Dejanović je kazala da će vanredna sednica koja je počela u utorak, biti završena iduće sedmice, a da će parlament izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave razmotriti nakon što bude održana zatvorena sednica na predlog Ministarstva odbrane na kojoj će se raspravaljti o izveštajima koji se po zakonu razmatraju na zatvorenoj sednici.