Film Džordža Klunija otvara Mostru

0

LONDON, 21. juna 2011. (Beta) – Film "Martovske ide" u režiji Džordža Klinija otvoriće u avgustu 68. medjunarodni filmski festival u Veneciji, objavljeno je na sajtu Didžital spaj.

LONDON, 21. juna 2011. (Beta) – Film “Martovske ide” u režiji Džordža Klinija otvoriće u avgustu 68. medjunarodni filmski festival u Veneciji, objavljeno je na sajtu Didžital spaj.

Film, zasnovan na komadu “Farragut North” Boa Vilimona, govori o guverneru (Kluni) koji želi u Belu kuću i njegovom predstavniku za štampu (Rajan Gozling) koji biva uvučen u političku korupciju. Drama, u kojoj igraju i Marisa Tomej, Pol Djamati i Filip Simor Hofman, biće premijerno prikazana 31. avgusta na venecijanskoj Mostri.

“Martovske ide” su Klunijev četvrti rediteljski poduhvat, posle filmova “Ispovest opasnog uma”, “Laku noć i srećno” i “Opasno zgodan”. Film “Laku noć i srećno” bio je 2005. u konkurenciji za Zlatnog lava na venecijanskom festivalu. “Martovske ide” stići će u svetske bioskope u oktobru. Venecijanska Mostra trajaće od 31. avgusta do 10. septembra. Predsednik žirija biće reditelj Daron Aronofski.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.