Srbija preko Kanade do polufinala

Zahvaljujući osvajanju prvog mesta u A grupi, vaterpolisti Srbije su u četvrtfinalu dobili najlakšeg protivnika i taj susret su iskoristili kao malo ozbiljniji trening i pripremu za odlučujuće mečeve u borbi za medalje.

Na početku utakmice "delfini" su igrali nešto opuštenije u odbrani i primili su više golova nego što je bilo realno protiv ekipe kvaliteta Kanade.

U drugom poluvremenu srpski vaterpolisti su odigrali dosta koncentrisanije pred golom Slobodana Sora, pa su u trećoj i četvrtoj četvrtini primili samo dva gola.

Srbija će sutra u polufinalu igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su danas u četvrtfinalu priredile veliko iznenađenje pobedivši posle izvođenja peteraca Crnu Goru rezultatom 10:9.

Zahvaljujući takvom raspletu, reprezentaciji Srbije je znatno olakšan posao u polufinalu i bila bi senzacija da se ne plasira u finale.

Pobednik Svetske lige kvalifikovaće se za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Utakmica je odigrana u bazenu Paolo Kostoli pred oko 200 gledalaca, a sudili su Margeta (Slovenija) i Brguljan (Crna Gora).

Igrač više: Srbija 8 (6), Kanada 9 (3). Peterci: Srbija 1 (1)

Srbija: Soro, Ćuk 1, Gocić, Udovičić 4, Vapenski 2, D. Pijetlović 3, Nikić 3, Rađen, Filipović 4, Prlainovič 1, Mitrović 1, G. Pijetlović.

Kanada: Rendal, Kudaba, Tuni, Konstantin 1, Bojd 3, Robinson 2, Konvej 1, Graham, Gašić, Dakić, Vikalo, Mek Eleroj.

(FoNet)

Pogledajte još