TREND KOJI SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Mrežasta odeća je hit leta

Uvek se govorilo da je moda ciklična. Ovaj koncept je toliko jasan u industriji da se za ovo leto 2022. vraća drevna odeća, komad koji je star više od 4 hiljade godina. Bez sumnje, gola haljina je jedan od odevnih predmeta koji postavlja najviše trendova ove godine. U industriji, odevni predmeti sa providnim materijalima postali su veoma relevantni.

Ovog leta uživajte u mrežastoj teksturi, dizajn inspirisan starim Egiptom. U Muzeju lepih umetnosti u Bostonu još uvek postoje dva odevni predmeta koja su spasena i koja daju naznake kako su se žene oblačile pre više od četiri milenijuma. Zanimljivo je da je posle toliko godina, ovaj odevni predmet ponovo trend.

Na ovogodišnjim modnim pistama ova vrsta odeće je i te kako prisutna. Stručnjaci predlažu crvenu boju za golu haljinu u kombinaciji sa bikinijem, ali i nezaobilaznu belu. Obe ideje sa istom svrhom. Ovaj drugi komad odeće se trudi da ne rizikuje toliko, malo je diskretniji, možete ga pomešati sa majicom bez rukava i gaćicama visokog struka, odećom koja se smatra idealnom za odlazak na plažu.

Ove sezone u trendu su i gola suknja ili goli top. To je novi način osmišljavanja mrežaste haljine. Na modnim pistama se videlo kako brendovi predlažu kombinovanje ovih odevnih predmeta sa različitim tipovima pantalona koje idu od dugih do šortseva. Jedan od aspekata koje treba uzeti u obzir prilikom nošenja ovog odevnog predmeta je preklapanje, što je ključno, na primer, kada nosite mrežastu suknju, bilo da se radi o bikiniji ili kupaćim kostimima.

Ukratko, neki brendovi su već odlučili da uvrste odevne predmete ovog stila u svoje kolekcije. Ovaj trend je takođe primenjen na različite dodatke. Od torbi do kaiša, svi oni su prikladni da dočaraju odeću drevnog porekla.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još