ČETIRI TRIKA: Kako negovati i zadržati preplanuli ten?

Uveliko je krenulo vreme kupanja i sunčanja. Većini je cilj da dobije savršen prelanuli ten jer se skoro svi osećaju lepše kada pocrne. Ali, čini se da je lakši deo dobiti boju, dok je znatno teže očuvati je. Pomoću ova četiri načina, vaša koža biće tamna dugo, a boja će mnogo manje bledeti.

1. Izbegavanje jakih sredstava za tuširanje

Izbegavajte sva sredstva za tuširanje i pranje kose koje sadrže jaka hemijska sredstva. Čitajte deklaracije i izaberite gel za tuširanje ili šampon koji je blaži, sadrži više prirodnih sastojaka i koji je nežniji prema koži. Pored toga, poželjno je da se kupate mlakom vodom, dok bi trebalo da izbegavate vruću ili hladnu vodu.

2. Ne trljajte kožu peškirom

Agresivno trljanje kože peškirom nakon kupanja treba izbegavati. Natapkajte malo kožu frotirom ili mekim peškirom, a preporučljivo je da nakon toga nanesete bebi ulje. Nakon toga, ostavite kožu da se potpuno osuši i upije ulje.

3. Češći boravak u hladovini

Možda vam zvuči paradoksalno, ali preplanuli ten ćete održati boravkom u hladu! Naime, i tu dospevaju sunčevi zraci, ali slabiji nego oni na direktnom suncu. Na taj način čete održati boju, ali i sprečiti ljuštenje kože. Pored toga, unosite dosta tečnosti dnevno, zato što i hidratacija organizma igra bitnu ulogu kada je održavanje boje u pitanju.

4. Više narandžaste i zelene hrane

Pojedino voće i povrće sadrži više karotenoida. Upravo karotenoidi su potrebni kako bi se održao preplanuo ten što duže. Jedite više kajsija, jabuka, bresaka, šargarepa, paradajza, paprika...

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.