Pešić: Partizanu svi pomažu!

Međutim, dok Pešić i dalje sve drži u neizvesnosti po pitanju nastavka karijere, užitak gledanja vrhunskog trenera na parketu na kraju je pripala Beograđanima.

Posle predavanja pred na košarkaškoj klinici, Pešić se pojavio na konferenciji i u svom stilu govorio o mnogim temama.

Od 1987. godine radim u inostranstvu. Živeo sam u mnogim zemljama i radio u dosta klubova, ali u Srbiji mi je bilo fantastično. Period proveden u Crvenoj zvezdi je bio prava stvar. Imali smo sjajnu podršku publike i javnosti. Mogao sam da pričam na našem jeziku, pevam naše pesme i pijem naše vino. Zato bih se sigurno zadržao u Zvezdi više od jedne sezone, samo da je postojao projekat na duže staze. Nažalost, njega nije bilo, pa Slobodan Vučićević i ja nismo ostali u klubu. Rado bih se vratio jednog dana…

Na naše pitanje da li bi možda u tom drugom mandatu u našoj zemlji sa klupe mogao da vodi drugog večitog rivala za koji je igrao, usledio je Pešićev duhovit odgovor:

Zašto bih preuzeo Partizan, ja preferiram Zvezdu. Partizanu ne treba moja pomoć, njemu svi pomažu. Šalu na stranu, on je svojim radom sve to zaslužio. Uostalom, imaju odličnog mladog trenera koji dobro radi, dobar je momak. Suština moje priče je da je Zvezdi potrebnija pomoć nego crno–belima.

Ipak, pored velikog interesovanja mnogih evropskih klubova da ga dovedu u svoje redove, Pešiću se ne žuri sa novim poslom:

Klubovi u kojima bih hteo da radim su praktično već zauzeti, ne želim po svaku cenu da ulazim u neke programe. Moja prva želja je bila da se zadržim u Valensiji još tri godine i da osvojim ACB ligu. To je bio moj glavni cilj, međutim, klupske ambicije se nisu poklopile sa mojim. Meni sada treba projekat na kojem bih radio duže vreme. Ne žurim nigde, ulazimo u novu deceniju, a planiram da radim bar još toliko.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još