Od danas "BG kar šou"

Ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo otvoriće danas na Beogradskom sajmu prodajnu izložbu automobila i motora "BG kar šou", na kojoj će učestvovati 455 izlagača. U halama 1, 3 i 14 do 19. marta biće predstavljena kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača, dok će u halama 2, 4 i 5 biti izložena prateća industrija, delovi i oprema.

Na 36 štandova u halama 1 i 14 biće prikazano 40 marki automobila. "Porše − Beograd" će ponuditi kompletan program, a najavio je i popuste za kupce, besplatno "kasko" osiguranje u trajanju od pet godina i druge pogodnosti. "Krajsler Balkans" će predstaviti šest modela putničkog i teretnog programa, za koje će odobravati sajamske popuste i do 6.000 evra, dok će "Opel" i "Ševrolet" davati popust do 2.500 evra. "Subaru" će prikazati najnoviji model "impreza 08", a "Vitro grupa" premijerno "sitroenC5" u dve varijante − sedan i karavan. "Delta automoto" će prvi put predstaviti "Hondin" "sivik" hibrid, s prosečnom potrošnjom od 4,6 litra na 100 kilometara, kao i sedam modela novog BMW X6, a premijerno će biti prikazani i "fijat 500" i "alfa romeo brera". 

Kompanija "Globus auto" će, u saradnji s partnerom iz Kine, ponuditi skutere i vozila na električni pogon, a posebno će prikazati prototipove koji će se proizvoditi i montirati u Debeljači, koja će postati centar za razvoj i proizvodnju vozila na električni pogon u Srbiji. Kompanija KMH iz Beograda će u Hali 3 izložiti 15 modela motocikala, među kojima i pet novih poznatih evropskih proizvođača - "Saš", "CF−moto" i "Ital džet", a UPP će prikazati skutere i vespe "pjađo", "vespa" i "gilera". "Teletrejd" će ponuditi proizvode "Jamahe" i "Nolana", a "Centar S" iz Beograda modele "Honde", "Dženerika", "Suomija", "Motoreksa" i "Vredestajna". Kupce motocikala takođe očekuju sajamski popusti. Za posetioce će na poligonu ispred Hale 3 biti organizovana škola bezbedne vožnje u organizaciji Nacionalne vozačke akademije, a 18. mart biće dan za porodične posete, kada će se ulaznice kupovati po povlašćenoj ceni. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još