Nole: Nikada ovo neću zaboraviti!

"Ovo je neverovatno. Hvala vam svima koji ste večeras došli da me dočekate. Postao sam vam večni dužnik. Nikada ovo neću zaboraviti i pehar Vimbldona posvećujem Srbiji", kazao je Đoković.

Njegov izlazak na binu propraćen je uz veliki broj srpskih zastava, skandiranje "Nole, Nole" i nekoliko upaljenih baklji.

VIRTUELNA TURA: Doček Novaka Đokovića kod Skupštine

On je na binu ispred Narodne skupštine stigao sa sat vremena zakašnjenja zbog gužve na autoputu od aerodroma Nikola Tesla, koju su stvorila vozila u želji da pozdrave autobus s otvorenim krovom u kojem su se nalazili Đoković sa porodicom i njegov tim.

Po prilasku autobusa Narodnoj skupštini, Đoković je dočekan uz pesmu "Ide vuk", benda Tap 011.

Najuspešniji srpski teniser na binu je izašao u pratnji porodice i svog tima.

Tom prilikom Novakov najmlađi brat, Đorđe Đoković, poručio je da će i on "za devet godina" da osvoji trofej Vimbldona.

Đoković je večeras od dece sa Kosova i Metohije na poklon dobio zastavu Srbije dugačku 50 metara.

On je posle toga zajedno sa bendom Tap 011 otpevao nekoliko pesama, a potom i sa pevačima Miroslavom Ilićem i Vladom Georgijevim. U tim trenucima ispaljen je vatromet.

Pre nego što je Đoković stigao u Narodnu skupštinu, prisutne je zabavljao bend Električni orgazam. Oni su, kako su rekli "ultimativnom pobedniku Đokoviću" posvetili pesmu "Igra rokenrol cela Jugoslavija", dok su "za sve koje je Novak pobedio na putu ka broju jedan" otpevali pesmu "Nemaš nikom ništa da daš".

Posle njihovog nastupa orkestar Garde Vojske Srbije odsvirao je himnu Srbije, a onda je na binu izašao i bend Tap 011.

Đoković je u nedelju osvojio najstariji teniski turnir Vimbldon pobedom u finalu protiv Rafaela Nadala, a od danas je vodeći na ATP listi, pošto je prestigao Španca.

(Beta)

Pogledajte još