Troicki doneo prvi poen protiv Švedske

Troicki je odlično počeo meč i već u prva tri gema dva puta oduzeo protivnikov servis. Posle prednosti od 4:0, 16. igrač na ATP listi posustao je i dozvolio domaćem teniseru 297. na svetu da se primakne na 4:3 u gemovima.

Troicki je, međutim, u devetom gemu napravio novi brejk i poveo s 1:0 u setovima.

U drugom setu srpski teniser je napravio brejk u četvrtom gemu, za vođstvo od 3:1, a potom je sigurnom igrom povećao prednost na 2:0 u setovima.

Treći set doneo je najviše uzbuđenja, pošto je Rideršted prvi put došao do prednosti kada je poveo sa 3:2 u gemovima. Izjednačena igra donela je igranje taj-brejka, u kojem je Šveđanin slavio sa 8:6 i
smanjio na 1:2 u setovima.

U četvrtom setu teniseri su bili izjadnačeni. Domaći igrač imao je prednost od 4:3, ali je Troicki izjednačio i preokrenuo rezultat na 6:5. U nastavku, Rideršted je servirao, a teniser Srbije napravio
brejk za pobedu u ovom meču.

U drugom današnjem meču za Srbiju će igrati Janko Tipsarević, koji je zamenio povređenog Novaka Đokovića. On će se sastati sa Ervinom Eleskovićem.

Dubl meč igraće se u subotu u 15.00. Za Srbiju trebalo bi da igraju Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, a za Švedsku Simon Aspelin i Robert Lindeštad.

(Beta)

Pogledajte još