Za subotu 16. jul 2011. godine

BEOGRAD, 16. jula 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili raspisivanju medjunarodne poternice za Nadom Šakić, za koju se ispostavilo da je umrla početkom februara u Zagrebu.

Poternica za Nadon Šakić je raspisana zbog ubistava Srba, Jevreja i Roma u logorima Stara Gradiška i Jasenovac tokom Drugog svetskog rata.

BLIC - Pod naslovom "Za ustaškom krvnicom poternicu raspisali posle smrti" piše o poternici za Nadom Šakić, dok o nestašicama u zdravstvu list piše pod naslovom "Klinički centar bez sapuna".

VEČERNJE NOVOSTI - O stanju u srpskim bolnicama pišu pod naslovom "Bolest ubila i ponos", dok pod naslovom "Srpsko slovo drma Ustav!" pišu o mogućim posledicama izjašnjavanja gradjana Crne Gore na popisu.

DANAS - "Poternica za mrtvom Nadom Šakić?" naslov je posvećen raspisivanju medjunarodne poternice za umrlom ženom, dok o zloupotrebama u osnivanju nevladinih organizacija list piše pod naslovom "Omladina DS u Vojvodini po naredbi formira NVO".

POLITIKA - Pod naslovom "SAD i Zapad priznali pobunjenike u Libiji" piše o sastanku Kontakt grupe u Istanbulu na kojem su libijski pobunjenici priznati kao legitimni predstavnici te zemlje, dok o nepravilnostima u finansiranju nevladinih organizacija list piše pod naslovom "Lilić: Korupcija buja u budžetskoj liniji 481".

jlv/dar

Pogledajte još