Zvezda pobedila, Vilotić ostao bez trake

Crveno-beli su imali inicijativu tokom čitavog susreta, ali su samo u prvom poluvremenu uspeli da savladaju protivničkog čuvara mreže. Izraelci su prvi pripretili preko Božića, koji je pogodio prečku Bajkovićevog gola.

Crvena zvezda je povela pogodkom Mikića, koji se najbolje snašao posle kornera, koji je izveo Darko Lazović.

Robert Prosinečki oduzeo traku Vilotiću

Šef stručnog štaba crveno-belih takvu odluku doneo je zbog toga što je, kako je objasnio saradnicima, Vilotić konstantno rušio njegov autoritet u svlačionici. "Nesuglasice između nas dvojice traju dugo, ali preko današnjih dešavanja ne mogu da pređem, pređena je svaka granica. Žao mi je što je do toga moralo da dođe. On će moći samostalno da trenira dok ima ugovor sa Crvenom zvezdom, ali neće igrati", rekao je Prosinečki. Do “kratkog spoja" došlo je pre meča sa Ašdodom, kada je iskusni defanzivac na tabli gde se crta taktika objašnjavao ostalim igračima kako bi trebalo da igraju. Novi kapiten Zvezde biće Nenad Kovačević.

Drugi gol za Crvenu zvezdu postigao je u 33. minutu Brazilac Evandro. Ponovo je Lazović bio raspoložen za igru, sjajno je prošao uz korner liniju, nanizao dvojicu igrača i nesebično na petercu uposlio Evandra kojem nije bilo teško da pogodi mrežu protivnika.

Crvena zvezda - Ašod 2:0 (2:0)

Strelci: Mikić u 21, Evandro U 33. Teren hotela “Avita“ u Bad Tacmansdorfu. Gledalaca: 300. Sudija: Tot (Mađarska).

Crven zvezda: Bajković - Mikić (od 77. Stojković), Mijailović, Vilotić (od 63. Mihajlović), Reljić - Kovačević (od 63. Savio), Dimitrijević (od 46. Vešović), Evandro (od 46. Kadu), Lazović, Borha (od 77. Jeremić) - Kaluđerović (od 46. Mezenga).

Ašod: M. Ofir - V. Ofir, Amuz, Dolov, Fet - Božić, Revivo, Biton, Mizral - Batit, Miroš.

Utakmica je odgirana pred oko 600 gledalaca na terenu hotela "Avita", a ovo je poslednji meč koji su "crveno-beli" odigrali u Austriji, a sa priprema se vraćaju 18. jula.

Pogledajte još