Deca zelenog zmaja premijerno na Paliću

PALIĆ, 18. jula 2011. (Beta) - Madjarski film "Deca Zelenog zmaja" i francusko-belgijska koprodukcija "Vila" biće premijerno prikazani u ponedeljak uveče na Letnjoj pozornici na Paliću, u glavnom takmičarskom programu 18. Festivala evropskog filma.

Film "Deca Zelenog zmaja" priča je o Mateu, usamljenom, razvedenom agentu nekretnina koji prodaje skladište u predgradju Kinezima za čuvanje polulegalne robe.

Glavni junak filma "Vila" radi u noćnoj smeni u malom hotelu blizu industrijske luke Le Havbre. Jedne noći dolazi žena bez prtljaga i cipela, predstavljajući se Domu kao vila i obećava mu tri želje.

U programu "Paralele i sudari" u ponedeljak će u bioskopu "Jadran" u Subotici biti prikazani turski film "Punoletstvo" i "Meta" ruskog reditelja Aleksandera Zeldoviča, nastao prema istoimenom romanu Vladimira Sorokina.

Program "Mladi duh Evrope", koji se prikazuje na palićkoj Velikoj terasi predstaviće švedski film "Las Pampas" i poljsko ostvarenje "Mornar", dok će u muzičkom programu nastupiti nekadašnji pevač nemačkog krau-rok benda "Ken" Damo Suzuki, u pratnji subotičkog sastava "Ludolf Neum".

Pogledajte još