Srbija deklasirala Litvaniju

Pored Srbije i Litvanije, za opstanak se bore još selekcije Hrvatske i Austrije, protiv koje naš tim igra sutra od 14 časova. Austrija je danas priredila iznenađenje pobedivši Hrvatsku rezultatom 64:61.

Te četiri selekcije igraju dvokružni bod sistem, pa će se tek posle šestog kola znati koje dve reprezentacije će naredne godine igrati u drugoj kvalitetnoj diviziji.

Za razliku od prethodne dve utakmice, kada su doživeli pravi debakl protiv Crne Gore i Slovenije, mladi košarkaši Srbije danas su odigrali odlično i deklasirali Litvaniju.

Litvanci su u prvih pet minuta bili bolji i poveli su 13:7, ali do kraja prve četvrtine reprezentativci Srbije uspeli su da preokrenu rezultat.

Utakmica je rešena početkom druge četvrtine, kada su srpski košarkaši serijom od 19:1 napravili nedostižnu prednost. U tom periodu briljirao je Danilo Anđušić, koji je vezao četiri trojke.

"Konačno smo odigrali dobru utakmicu, bez padova, što nas je dovelo do ubedljive pobede. Ovo je, ipak, samo prvi korak u borbi za opstanak. Činjenica da se za opstanak bore Srbija, Litvanija i Hrvatska dovoljno govori koliko je kvalitetan ovaj šampiona", rekao je selektor našeg tima Aleksandar Džikić.

Srbija: Jaramaz 14, Nikolić, Ognjenović 1, Đuran 6, Nedović 20, Blagojević 3, Anđušić 21, Radosavljević 8, Milovanović 5, Rondović, Đekić 12, Kalinić 5.

Litvanija: Dambrauskas 15, Varanauskas, Redikas 15, Kulvietis 6, Biruta 8, Kupsas, Kumpis 1, Brusokas 3, Pečiukevičijus 8, Butkevičijus, Tarvidas 4, Staniulis 4.

Pogledajte još