POVEĆAN IZNOS STIPENDIJA: Počela akademska godina za studente u Srbiji

Na fakultetima u Srbiji danas je zvanično počela školska godina, a ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da su studentske stipendije povećane sa 8.400 na 13.000 dinara.

Ružić je, pozdravljajući brucoše na početku akademske školske godine, kazao da je ulaganje u znanje velika investicija i dodao da se nada da će stečena znanja integrisati u progres Srbije.

Ministar je posetio Fakultet veterinarske medicine gde je brucošima uručio indekse, kao i Fakultet političkih nauka (FPN) gde se obratio budućim akademcima.

Ružić je poželeo dobrodošlicu studentima koji otpočinju studije i naglasio da je važno da "baštine prave vrednosti i poštuju državne simbole".

- Ulaganje u znanje je velika investicija - rekao je Ružić i posavetovao nove akademce da ulažu u profesionalno usavršavanje, javlja Tanjug.

On je naveo da je cilj Ministarstva prosvete da obezbedi što bolje uslove za studente, zbog čega se i ulaže u razvoj visokoškolskih ustanova.

Obraćajući se brucošima FPN, čiji je i sam bio student, kazao je da treba da budu ponosni, jer su na jednoj od najbitnijih visokoškolskih ustanova u Beogradu i Srbiji.

- Na vama je da pored sticanja znanja negujete i kritički duh - poručio je Ružić obraćajući se budućim kolegama.

Naveo je da je ove godine upisano 45.000 studenata na univerzitete u Srbiji, od čega 30.000 budžetskih mesta i 15.000 samofinansirajućih.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još