Nova flaša za isti kvalitet

Kompanija "Pernod Ricard Srbija" i brend "Balantajns" (Ballantine’s) juče su na prezentaciji upriličenoj za predstavnike medija predstavili poptpuno novu, redizajniranu bocu "balantajns" viskija starog 12 godina. Domaćin prezentacije u restoranu "Kristal" bio je brend ambasador "Balantajnsa" Jan Logan. On je na veoma zanimljiv način sve prisutne uveo u svet tradicije "balantajns" viskija duge skoro dva veka. 

Priča počinje u Edinburgu 1827. godine, kada je Džordž Balantajns osnovao prvu destileriju i započeo istoriju ovog danas svetski poznatog brenda. Gospodin Logan, ne krijući zadovoljstvo zbog dolaska u Srbiju, ovom prilikom predstavio je pet različitih viskija iz asortimana brenda "Balantajns". To je drugi najprodavaniji škotski viski na svetu i viski brend koji ima najširi asortiman pojedinačnih brendova pod zajedničkim imenom: "Ballantines Finest", "Ballantines" star 12 godina, 17 , 21 i 30 godina. 

- Naš viski se proizvodi od pažljivo izabranog, najkvalitetnijeg ječma iz četiri različita dela Škotske, što mu omogućava i izbalansiran i tradicionalno ujednačen ukus - rekao je Logan, dodajući da je i u novom pakovanju viskija starog 12 godina zadržan stari kvalitet. Za novi, elegantan dizajn boce zaslužan je britanski dizajnerski studio "Dragon Brands". Pri menjanju izgleda boce vodilo se računa da se očuva autentičnost i tradicija. Balantajns star 12 godina u novoj ambalaži stiže i na srpsko tržište krajem ovog meseca, rečeno je na prezentaciji. Inače, u svetu se dnevno proda preko šest miliona devetolitarskih sanduka "balantajns" viskija ili svake dve sekunde jedna flaša. Kompanija "Perno Ricard" posluje na teritoriji Srbije od 1997. godine i najveći je uvoznik žestokih alkoholnih pića i vina.

("Pregled")

Pogledajte još