"Montevideo" nagrađen u Puli

Tako je "Montevideo, Bog te video", najgledaniji srpski film poslednjih godina, posle Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi, gde je dobio nagradu publike, na drugom festivalskom nastupu u Puli takođe osvojio nagradu, što ukazuje da će ovo filmsko ostvarenje i van granica naše zemlje doživeti izuzetan uspeh, navodi se u saopštenju kuće "Intermedia Network".

- Nagrada Međunarodnog žirija Filmskog Festivala u Puli me je izuzetno obradovala. Posebno me raduje i čini ponosnim činjenica da je jedan film koji se ne kreće po "utabanoj stazi političke korektnosti" prepoznat od žirija, koji je nagradio njegovu estetiku i kinematografski kvalitet. Žao mi je što zbog snimanja drugog dela filma, neću moći da prisustvujem večerašnjoj dodeli nagrada, ali koristim ovu priliku da se zahvalim Žiriju i Pulskom Festivalu na ovom, za sve nas zaista vrednom priznanju -izjavio je povodom nagrade reditelj filma “Montevideo, Bog te video” Dragan Bjelogrlić.

Žiri Međunarodnog programa, koji je jednoglasno odlučio da se dodeli specijalna nagrada srpskom filmu “Montevideo, Bog te video”, činili su: Pol Bredli, producent i predsednik žirija, Paolo Minuto, filmolog, Nils Šnaider, glumac.

Inače, "Zlatna Arena" za najbolji film u okviru međunarodnog takmičarskog programa je pripala Ašgaru Farhadiju, producentu iranskog filma "Nader i Simin". "Zlatna Arena" za najboljeg reditelja se dodeljuje Luki Guadanjino za film "Ja sam ljubav", dok je "Zlatna Arena" za najbolje glumačko ostvarenje dodeljena celokupnoj glumačkoj ekipi slovenačkog filma "Circus Fantasticus", reditelja Janeza Burgera.

Pogledajte još