Igrači Srbije: Žao nam je zbog poraza, ali srebro je uspeh

"Svi zajedno, igrači i ceo stručni štab, napravili smo ovde izuzetan uspeh. Srbija je druga na svetu, u nečemu smo drugi na svetu... To je za ekupu i za nass vaterpolo ogromna stvar. Svi treba da slavimo", rekao je kapiten Srbije Vanja Udovičić za Radio-televiziju Srbije.

Selekcija Srbije je u finalu izgubile posle produžetaka sa 8:7, a Italijanima je to treća titule prvaka sveta.

"Svi zaslužuju čestike. Ovog leta smo već osvojili Svetsku ligu, a sada smo i drugi na svetu. Dali smo sve od sebe i ne smemo da budemo nezadovoljni, ovo je veliki uspeh", kazao je Filip Filipović.

Filipović je proglašen za najboljeg igrača turnira u Šangaju, a ušao je i u idealni tim šampionata zajedno sa saigraccem Andrijom Prlainovićem.

"Imali smo i danas šansu za pobedu, tako je to u sportu. U polufinalu protiv Mađarske smo je iskoristili, a danas ne. Prezadovoljan sam celim letom, uradili smo mnogo. Ovde smo imali odličan nastup, trudićemo sa da i dalje ovako predstavljamo Srbiju. Hoćemo da spremni dočekamo OI u Londonu 2012", izjavio je Prlainović.

Živko Gocić
rekao je da je drugo mesto u ovom trenutku maksimum Srbije.

"Ceo turnir je bio veoma zanimljiv. Većina verovatno nije očekivala pobedu Italijana. Bilo je dosta dobrih i kvalitetnih utakmica. Ovo je naš trenutni maksimum, a videćemo da li će to u budućnosti biti dovoljno za nesšto više", naveo je Gocić.

Nikola Rađen rekao je da se ekipa u Šangaju borila za celu Srbiju i dodao da srebrnu medalju "poklanja Srbima na Kosovu i Metohiji koji ovih dana prolaze kroz teške trenutke".

Golman Slobodan Soro istakao je da će reprezentacija i u budućnosti nastaviti da radi i igra na isti način, dok je Slobodan Nikić naveo da mu je "drago što je nacionalni tim na uspešan naccin završio naporno leto".

Beta

Pogledajte još