Večera budala

Komedija Fransisa Vebera, u režiji Božidara Đurovića. Priča o čoveku koji pripada grupi koja jednom nedeljno organizuje večeru, gde svako ima zadatak da dođe sa svojim gostom, koji ne zna da mu je dodeljena uloga "budale".

Glavne uloge u ovom komadu igraju Milan Lane Gutović, Branislav Zeremski, Nada Macanković. Reditelj definiše ovaj komad kao savremeno bulevarsko pozorište. Reč je o predstavi koja se gleda u jednom dahu, ovo je komad koji će vas sigurno zasmejati, a posle ćete se pitati ko je ovde budala. Reditelj Božidar Đurović rođen je u Danilovgradu u Crnoj Gori, diplomirao je pozorišnu režiju u Pragu. Radio je kao reditelj u Pragu, Šapcu, Kragujevcu, Novom Sadu. Bavi se i operskom i radio režijom.

Pisac Fransis Veber, pisao je tokom 70-ih godina scenarija za uspešne farsične komedije, za "Večeru budala" bio je nominovan za Oskara za najbolji scenario. Holivud je posle premijere istoimenog filma otkupio prava za rimejk.
Rediteljski debi u Americi imao je premijerom filma "Tri begunca", veliki uspeh postigao je u Francuskoj filmom "Jaguar".

Pogledajte još