Festival Zlatni puž u Vranju

VRANJE, 2. avgusta 2011. (Beta) - Medjunarodni festival dečjeg animiranog filma "Zlatni puž" biće održan od 19. do 25. avgusta u Vranju, najavili su u utorak organizatori.

Na festivalu koji organizuje Škola animiranog filma iz Vranja biće prikazano 50 dečjih animiranih filmova iz više zemalja regiona, rekla je agenciji Beta v.d. direktora te škole Snežana Trajković.

Prema njenim rečima, tokom festivala biće održana i internacionalna radionica dečjeg animiranog filma, na koju se do sada prijavilo 80 učesnika, medju kojima su deca iz Indije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bugarske, kao i iz nekoliko gradova Srbije.

"Prvi put ove godine spajamo dve manifestacije - Festival animiranog filma i internacionalnu dečju radionicu - koje su ranije održavane odvojeno, svake druge godine. Koncept manifestacije je da deca ne budu samo pasivni posmatrači filmova već da tokom dana aktivno učestvuju i u pravljenju animiranih filmova", rekla je Trajkovićeva.

Predvidjeno je da u toku trajanja Festivala "Zlatni puž" deca učestvuju u stvaranju tri nova animirana filma koji će biti radjeni u tri različite tehnike.

Pogledajte još