Ukupno deset milijardi gledalaca SP u Kini

PEKING (Beta-Rojters) – Kineska državna televizija (ČTV) očekuje da će svi mečevi Svetskog fudbalskog prvenstva u toj zemlji imati ukupno deset milijardi gledalaca.
Velika gledanost se očekuje iako se kineska reprezentacija nije plasirala na takmičenje, a većina utakmica se igra usred noći po tamošnjem vremenu.
“Teško je proceniti koliko će ukupno Kineza gledati Svetsko prvenstvo, ali moje iskustvo govori da će ta brojka biti veća od deset milijardi”, kazao je jedan zvaničnik ČTV-a kineskoj agenciji Xinhua.
Svetska fudbalska federacija (FIFA) procenjuje da je prethodno Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji u celom svetu privuklo pažnju blizu dvadeset devet milijardi gledalaca.
Više od dve stotine pedeset miliona Kineza gledalo je finale između Brazila i Nemačke 2002. godine, dok ovaj put ČTV svojim gledaocima nudi direktne prenose i snimke 63 utakmice.
Jedan zvaničnik ČTV-a kazao je da ga ne iznenadjuje procena od deset milijardi ljudi koji će gledati Svetsko prvenstvo jer će ta stanica, kako se izrazio, “emitovati utakmice 24 sata dnevno”.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.