OMILJENI MODNI DODATAK: Kako se ove sezone nose šalovi?

Izabele Palatin, vojvotkinja od Bavarske u 18. veku prva je izmislila i uvela u modu široke ogrtače od krzna.

Od 18. veka promenili su se trendovi, pa su krznene šaleve zamenili vuneni, svileni ili od mešavine sintetičkih tkanina. Originalna funkcija grejanja je izgubila svoju relevantnost tokom godina. Stoga je šal danas univerzalni dodatak, koji vole žene svih uzrasta, koji se koristi za kreiranje svakodnevnog i večernjeg izgleda.

Ipak, u ovo doba godine vuneni šal je omiljeni, topao komad odeće koji se koristi u hladnoj sezoni. To je duga pletena traka. Svi stanovnici hladnih krajeva se zagrevaju vunenim šalom, jednostavno se namotaju oko vrata u nekoliko slojeva.

Pročitajte nekoliko saveta za nošenje šala i tokom zimskih i tokom toplijih dana.

Kako se odlučiti za nijansu?

Lagani šal leti biramo po tenu. Boja materijala treba da odgovara licu, očima, da bude u skladu sa odećom i da odgovara godišnjem dobu. U hladnom vremenu preporučuje se odabir svetlih boja. Topla odeća se šije od običnih materijala, ako izaberete dodatak istog dizajna, onda će slika biti sumorna.

Kako nositi i kombinovati šalove?

Sa jaknama

Teksas jakne najbolje se kombinuju sa laganim, svetlim tkaninama, vezanim u obliku prstena ili uvijanja. Kožne crne jakne izgledaju prelepo sa prugastim ili ćelijskim proizvodima vezanim kragnom ili čvorom. Sportski modeli su lepo kombinovani sa šalevima, vezanim tehnikom kapuljača ili lažnim čvorom. Kratke jakne se dobro nose sa običnim ogrtačima vezanim dvostrukom petljom.

Sa bundom

Krzneni kaputi midi i maksi dužine lepo su kombinovani sa šalovima vezanim na glavi. U ovom slučaju preporučuje se upotreba lagane monofonske tkanine. Topli šal vezan oko vrata je takođe odličan.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Sa kabanicom

Za kabanice je bolje koristiti šal, ​​vezan tako da imitira prsluk sa fiksacijom pojasa.

Sa haljinom

Za haljine se šalovi koriste kao dodatak slici, pa vam savetujemo da izaberete pravu opciju. Da li boje treba da odgovaraju haljini? Boje treba da odgovaraju haljini ili da budu usklađene bez previše dekora. Tehnika vezivanja u ovom slučaju je ili preko ramena sa visećim krajevima, ili u obliku bolera.

Sa parkom i kaputom od ovčije kože

Šal od gustih vrsta tkanine pogodan je za parku i kaput od ovčije kože "avijator" da zagreje svog vlasnika i vezuje se tehnikom trougla sa visećim manžetnama spolja ili čvorom na vratu.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još