Partizanov cilj odbrana titula!

Trener Vlade Jovanović na početku priprema neće moći da računa na centra Raška Katića koji je povredio ruku i tek će za dve nedelje početi sa treninzima.

Zbog povrede sa terena će još neko vreme odsustvovati Marko Čakarević, a nema ni Dragana Milosavljevića koji je na pripremama seniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo.

Ekipi će se 10. septembra priključiti i američki plejmejker Ejsi Lo.

Prema rečima Jovanovića, crno-beli u ovom trenutku traže još pojačanja na pozicijama krilnog centra i centra.

"Nećemo da žurimo sa dovodjenjem novih igrača, ali se nadam da ćemo brže kompletirati tim nego prošle sezone. Važno je da smo rešili mesto plejmejkera. Sada pratimo šta se dešava, a situacija je komplikovanija zbog lok-auta u NBA ligi", rekao je Jovanović novinarima u beogradskom sportskom centru Šumice.

Prvaka Srbije i Jadranske lige u letnjem prelaznom roku napustili su DŽejms Gist, Kurtis DŽerels i Nejtan DŽavai.

Trener crno-belih rekao je da je beogradski klub još daleko od eventualnog angažovanja bivšeg NBA igrača, slovenačkog internacionalca Radoslava Nesterovića.

"Nećemo da zatvaramo vrata ni prema kome, hoćemo sa svima da pregovaramo. Partizan traži igrače specifičnih karaktera I kvaliteta. Nesterović je imao sjajnu karijeru kako u NBA ligi, tako i u Evropi. Mogu samo da kažem da mora mnogo toga da se desi da bi Raša došao u Partizan", naveo je on.

Zbog propalih pregovora igrača, NBA klubova i čelnika lige, u tom takmičenju doći će do "lok-auta" (obustave rada). Veliki broj igrača iz SAD verovatno će ove sezone doći u evropske klubove, a neki su to već učinili.

(old_image)

Tako je Partizanov protivnik u Evroligi, turski Efes, doveo Sašu Vujačića i Ersana Iljasovu. Istanbulski Bešiktaš, koji ne igra u Evroligi, angažovao je Derona Vilijamsa, a pominje se i mogućnost dolaska Kobija Brajanta u taj klub.

"Najdrastičnije promene su u našoj grupi Evrolige. Maltene svi prelasci su se desili u klubovima u našoj grupi. Čak i skeptici su govorili da je naša grupa najjača, a ne znam kako bih sada mogao da je okaratkterišsem. Kako će sve to da izgleda, stvarno ne znam. Neće nam biti lako, ali neće biti lako ni trenerima koji vode ekipe sa 10 milionskih igrača", kazao je Jovanović.

Pored Partizana i Efesa, u C grupi Evrolige još će igrati Makabi Tel Aviv, milanski Armani, Real Madrid i jedna od ekipa koja prodje kvalifikacije.

Jovanović je rekao i da je u ovom trenutku teško pričati o mogućem povratku u Partizan Jana Veselija, koga su prošle sezone na NBA draftu izabrali Vašington Vizardsi.

"On je naš igrač i za njega su vrata Partizana uvek otvreona. To je ipak mnogo komplikovano, pošto Veseli zbog lok-auta još nije završio sve oko ugovora u SAD, a uvek može da mu se desi nešto očekivano što može da unazadi karijeru", objasnio je on.

Veliki broj mladih igrača pojavio se u novom timu Partizana na početku priprema u Partizanu, ali je ostao iskusni Petar Božić najtrofejniji igrač u istoriji crno-belih.

"Odmorio sam se dobro i telo mi se oporavilo. Željan sam košarke I novih izazova. Ambicije su poznate jer su iste svake godine. Prvi cilj je da dobro odradimo ove bazične pripreme", istakao je Božić.

Crno-beli će u sledećih 10-ak dana trenirati u novobeogradskoj Hali sportova, a nakon toga igraće prijateljske utakmice i pripremne turnire.

Novu sezonu Partizan počinje 8. oktobra gostovanjem kod Zagreba u prvom kolu Jadranske lige.

Pogledajte još