Ubistvo Ćuruvije biće uskoro rasvetljeno

"Ubistva novinara su sramota za društvo Srbije. Dada Vujasinović i Milan Pantić su u drugim tužilaštvima. Verujem da će kolege uraditi sve da ona budu rešena. Kada je reč o Slavku Ćuruviji, nemam nikakve dileme niti sumnje da ćemo ovaj slučaj rešiti. Postoje i konkretni razlozi zbog kojih mogu da iznesem takve tvrdnje", rekao je Radisavljević u intervjuu "Novom magazinu".

Radisavljević je rekao da nema zastoja ni u istrazi pobune Jedinice za specijalne operacije (JSO) i političke pozadine ubistva Đinđića.

"Saslušano je više lica koja imaju saznanja ili su bili akteri dogadjaja iz novembra 2001. godine, a biće pozvani i svi oni koji mogu da doprinesu njegovom rasvetljavanju. Vrlo brzo će pretkrivični postupak biti završen", naveo je Radisavljević.

Radisavljević je rekao i da je tužilaštvo prikupilo dokaze da je grupa optuženog Darka Šarića 2008. godine i 2009. godine prokrijumčarila četiri tone čistog kokaina vrednog 140 miliona evra kao i da je optuženi Stanko Subotić Cane švercom duvana oštetio budžet Srbije za 60 miliona maraka i osam miliona dolara.

"Uveren sam da dokazi potvrđuju da je zaista reč o krijumčarenju ogromnih količina cigareta koje su završile na našem tržištu, čime je budžet Srbije oštećen za tadašnjih 60 miliona maraka i osam miliona dolara", rekao je Radisavljević.

Tužilac za organizovani kriminal je rekao i da se intenzivno radi i na rasvetljavanju nabavke vakcina protiv novog gripa.

BEOGRAD, 10. avgusta 2011. (Beta)

Pogledajte još