(NE)SAVRŠENI GOSTI: Kako se ponašaju znakovi na slavlju?

Saznajte kako se znakovi Zodijaka ponašaju na slavi, šta od koga možete očekivati na početku večeri, a šta na kraju slavlja.

Ovan

Na slavu dolazi prvi, ponudiće se da vam pomogne ako nešto niste stigli da završite pre nego što gosti počnu da dolaze. Ipak, ne očekujte od njega previše jer ćete morati da mu kažete gde šta stoji i kako ste i šta ste isplanirali da postavite, tako da ćete na kraju shvatiti da biste brže sve završili sami.

Bik

Na slavlju se oseća kao kod svoje kuće, sad već imate i pomoć oko serviranja i iznošenja hrane. To, naravno, podrazumeva i degustaciju svega i pre nego što stigne do gostiju. Ali zato ćete na vreme znati da li nešto presoljeno, prešećereno i da li ste kupili dobru rakiju.

Blizanci

Ceo dan nisu mogli da se odluče da li da ponesu domaćinu flašu kakvog finog vina ili viskija, pa su na kraju u brzini kupili ono što su uspeli da nađu u prvoj radnji pored cvećare u kojoj su kupili već napravljen buket, jer nemaju vremena za gubljenje pošto već malo kasne. I u brzini on je uspeo da odabere sasvim pristojno piće i lep buket. Tokom večeri stiže i da pije, klopa, odgovara na poruke kao krišom i da ćaska sa svima.

Rak

Hedonistički bira mesto blizu švedskog stola, ali tako da može da prati i ostala dešavanja. Stiže da proba od svakog pića po malo, proba omiljeni meze, pozdravlja svakog gosta dok Ovan već drži banku uz treću čašicu. Nemojte brinuti koliko god da su mu se dopale sarme, ostaviće on mesta i za svaki desert od čokolade.

Lav

Za stolom najelokventniji, pošto mu je teško da bude glasniji od Ovna. Proba od predjela tek po malo jer se čuva za svoje omiljeno jelo, a usput cirka omiljeno piće i postaje sve “veseliji” i bučniji. On se kao živcira što telefon stalno vibrira, a u potajno je srećan što je tražen, po koji put će demonstrativno da ode do predsoblja da vidi “šta je sad”.

Devica

Nijedan propust domaćina, ona ništa ne zamera, ali ne može da ih ne primeti. Degustira đakonije, obilazi goste koje poznaje, pita ih za zdravlje. Kad Ovan, kao po običaju, uspe nešto da prospe, pošto sve vreme pijucka Devica je tu i zna šta je najbolje za skidanje koje fleke.

Vaga

Drži se slavskih tema, da li je dolazio pop, kako se gostima svidelo žito, da li je domaćica sama mesila kolač ili je kupovni… Kad shvati da je preterala sa pametovanjem otići će u “kuhinju po salvete”.

Škorpija

Dolazi sa već “podignutim sistemom” i još sa vrata pita: “Šta je ovo ljudi? Je l’ slava ili sahrana?” Dovodi muziku sa sobom o svom trošku, ali možete očekivati i da sama zasvira i zapeva ako domaćin ima u kući gitaru, na primer. Škorpija je obavezno u pratnji najbolje ribe ili najboljeg frajera na slavlju.

Strelac

Strelac je idealan gost, on je tu zbog domaćina, ne zbog klope, ni zbog kolača, ni zbog pića. Kad se raspoloženje otme kontroli, on je tu da vrati balans, uvek kaže pravu stvar i sa svima ume da nađe temu. Svi vole njegove viceve koji se posle i prepričavaju.

Jarac

Nikada na slavi ne pravi dramu, sedi i jede sve po redu – ne preteruje ni u čemu i pije umereno. On nema primedbi ni zamerki. Ne upliće se u svaki razgovor, više sluša nego što priča, ali kad progovori, svi se grohotom nasmeju ili se oduševe. On je taj koji će se na kraju ostati da domaćinu pomogne oko sudova. Onako džentlmenski, pošto konačno isprati Ovna, skinuče sako, zavrnuće rukave i poviti svoja lepa, široka ramena nad sudoperu.

Vodolija

Više pije nego što jede i to se kako veče odmiče sve više i primećuje. Probaće od svega samo po zalogajčić, ali će zato pokupiti sve tračeve i ogovaranja. Bilo da poznaje ljude ili ih je prvi put srela zapamtiće sve, jer nikad se ne zna kad će nešto biti od koristi. Njoj se, kao po pravilu, desi da se se javi na telefon tu u sred večere, jer ne sme ništa da propusti.

Ribe

Čorba je vruća, a ruska salata hladna, ali nemaju velikih zamerki. Tek kad se svi konačno opuste i atmosfera postane familijarna biće im sve potaman, i možda zaborave da ih žuljaju cipele. Riba će naći načina da diskretno odgovori na po koji telefonski poziv, jer “šta ako je nešto hitno”.

Izvor: 24 sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još