Šest dogadjaja na Tvrdjavi teatru

SMEDEREVO, 13. avgusta 2011. (Beta) - Tvrdjava teatar koji se održava od 11. do 20. avgusta na centralnom gradskom trgu u Smederevu i u ambijentu srednjevekovne tvrdjave nudi 20 programa, u subotu će posetiocima ponuditi šest kulturnih dogadjaja.

Dan počinje program izvan pozorišnih svečanosti izložbom vajarke Vide Stanisavac Vujičić u Galeriji savremene umetnosti koja će biti orvorena u 17 časova.

Od 17.30 na trgu ispred Galerije savremene umetnosti počinje ulični teatar koji će predstaviti artisti iz Strazbura.

U Istorijskom arhivu od 18.30 biće održana tribina o društvenoj odgovornosti umetnika, a sat kasnije francuski glumci ponovo će igrati za publiku na trgu.

Večeras u 21 sat na programu u malom gradu smederevske tvrdjave je predstava iz festivalske produkcije "Ja sam vetar" u režiji Stevana Bodrože i interpretaciji Milutina Miloševciha i Bojana Žirovića.

"Vatrenim performansom" od 23 sata na gradskom trgu artisti iz Strazbura završiće festivalski dan.

U nedelju će na Tvrdjava teatru gostovati pozorište "Zoran Radmilović" iz Zaječara s predstavom "Uspavana lepotica" koju će igrati na centralnom gradskom trgu, potom će u malom gradu srednjevekovne tvrdjave biti reprizirana predstava "Ja sam vetar".

Pogledajte još