Rekordna posećenost Vrnjačke banje

VRNJAČKA BANJA, 13. avgusta 2011. (Beta) - Direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banje Nikica Pantović rekao je da je to banjsko lečilište i odmaralište tokom jula posetilo više od 30.000 gostiju, što je za 16 odsto više nego prošle godine u istom mesecu.

Pantović je rekao da je rekordnoj posećenosti Vrnjačkoj Banji u julu doprineo broj gostiju iz inostranstva, kojih je u odnosu na isti mesec prošle godine bilo više za 115 odsto.

"Vrnjačka Banja je u julu zabeležila rekordnu posećenost, a trenutno u Banji boravi 12.000 gostiju, tako da slobodnih mesta u hotelskom i privatnom smeštaju gotovo da nema", kazao je Pantović.

On je kao razlog rekordne posećenosti Vrnjačkoj Banji naveo izuzetno bogat program i brojne manifestacije koje privlače goste.

"Uprkos ekonomskoj krizi, Vrnjačka Banja je postala velika umetnička scena sa gotovo svakodnevnim dešavanjima, i od maja, kada i zvanično počinje turistička sezona, realizovano je više od 60 dana sa osmišljenim programom od kojih je najposećeniji Vrnjački karneval", rekao je Pantović.

Pogledajte još