MAKSI, MINI ILI MIDI: Haljine od tople trikotaže - omiljeni odevni komad tokom zime

Kaputi, jakne, džemperi, prsluci, čizme i zimski dodaci kao što su kape, šalovi i rukavice su u prvom planu u svakodnevnom nošenju. Takođe bismo se usudili da kažemo da pantalone imaju prednost nad suknjama i haljinama, ali sigurno nijedna žena ne namerava da žrtvuje svoj stil zbog hladnih zimskih temperatura. I ovde pletene haljine stupaju na scenu.

Pletene haljine od vune ili mešavine vune i kašmira idealno su rešenje ako želite da nosite haljinu zimi. A najpopularnija je verzija džemper haljina, odnosno onih pletenih haljina koje liče na duge džempere, jer pored topline i udobnosti nudi mogućnost stilizovanja – kao što je, na primer, dodavanje kaiša ili šala oko vrata - što ih čini izuzetno elegantnim čak i za večernje izlaske.

Maksi, midi ili mini dužine, predimenzionirane, sa rolkom ili zanimljivim izrezom, od rebraste trikotaže ili sa pletenicama, i u mnogim divnim bojama, od vanvremenskih neutralnih (crna, bela, siva) i šik zemljanih tonova do intenzivnijih, poput plave, fuksije ili crvene, sa svetlim detaljima ili potpuno minimalističke, pletene haljine su ono što vam je potrebno da preživite zimu, a da pritom zadržite svoju eleganciju.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još