VIŠE OD DOBROG IZGLEDA: Koje ženske osobine se muškarcima najviše sviđaju?

Stvari koje muškarci vole kod žena obično nemaju nikakve veze sa izgledom, veličinom brushaltera ili nekom drugom standardnom stvari za koju mislimo da muškarci padaju na nju. U stvari, iako je fizički izgled prvo što primeti, kada muškarac želi da se "skrasi", obično su druge stvari presudne.

Verovali ili ne, postoji najmanje 11 stvari koje se ne odnose na fizički izgled, a koje privlače muškarce.

1. Slušanje

Većina muškaraca ceni žene koje su u stanju da slušaju – bez rečenica "rekla sam ti!", bez davanja pridika, saveta ili komentara o tome šta bi ona uradila da je na njegovom mestu. Dovoljno je da sedi i da ga sluša, jer on na taj način ima percepciju da joj je stalo do njega.

To, opet, uključuje i dosta strpljenja i razumevanja da većina muškaraca mora prvo da "obradi" svoje probleme pre nego što bude u stanju da pričaju o njima.

2. Spontanost

Sposobnost da se prepuste trenutku je stvar koju muškarci izuzetno cene kod žena. Većina muškaraca neće pevati pred svojim izabranicama (osim ako se ne radi o profesionalnim pevačima), ali većina njih voli kada žena peva i pleše za njih.

Oni će često iznenaditi ženu, posebno ako znaju da će reakcija kod dotične dame biti pozitivna i vole kada se žena ponaša "normalno", kada je ona ono što zaista jeste.

3. Dobri vozači

Iako se muškarci često žale na žene vozače, većina se slaže da je veština vožnje imperativ za svaku modernu ženu. Neki od njih idu čak i dalje te kažu da naprosto obožavaju žene koje su dobri vozači.

4. Ishrana

Konzumiranje zdrave hrane i pokušavanje da ne unosite nepotrebne kalorije je jedna stvar, a opsesivno brojanje kalorija je nešto sasvim drugo. Dok je prva stvar dobra za vas, druga ga neće nimalo impresionirati.

Odlazak u restoran ili piceriju, opuštanje, dobar provod i razgovor o hrani, u smislu kakvog je ona ukusa, umesto kako ćete se od nje ugojiti, samo će pokazati koliko ste samouvereni, a već je poznato da je samouverenost jedna od stvari koja je muškarcima veoma privlačna.

5. Dobra kuvarica

Stara izreka kaže da "ljubav na usta ulazi". Dakle, činjenica je da muškarci vole žene koje znaju da kuvaju i koje su voljne da nauče da kuvaju za njih. Sviđalo vam se ili ne, to je jednostavno tako.

6. Neizveštačena

Iako će "izveštačene" devojke sa svojim izveštačenim "forama" zavrteti mnoge muške glave i dobiti hrpu besplatnih pića, većina muškaraca se slaže da takvu ženu ne bi mogli da odaberu ni za šta drugo osim za povremeni seks.

Muškarcima se sviđaju žene koje neće praviti ogromnu dramu oko toga kada im se razmaže maskara, žene koje nemaju izveštačenu gestikulaciju i izveštačenu sliku okoline. Ukratko rečeno, žene koje se ne stide sebe.

7. Spremnost na kompromise

Svaki muškarac se oseća bolje kada zna da je njegova dama spremna na "pregovaranje" i da će se potruditi u pronalaženju rešenja koje će biti prihvatljivo za obe strane.

Dakle, muškarci veoma cene žene koje su spremne na kompromise, a ova osobina im je daleko važnija od fizičkog izgleda.

8. Brižnost

On zaista želi da zna da vam je stalo do njega, ali budite oprezni, jer konstantno ponavljanje da ga volite nije baš i najbolji način da mu pokažete kako se osećate. Prosečan muškarac će vam jednom reći da vas voli, a pokazaće vam koliko vas voli najmanje pet puta. I vi bi trebalo da uradite isto.

Pokažite mu delima koliko vam je stalo do njega: "tetošite" ga kada je umoran ili bolestan, iznenadite ga s vremena na vreme, saslušajte njegove probleme... Opcije su brojne. Pokažite mu sve što želite da mu kažete, jer je taj kvalitet jedan od najvažnijih koji muškarci vole i cene kod žena.

9. Smisao za humor

Smisao za humor je, takođe, jedna od stvari koju muškarci vole kod žena, a posebno kod one sa kojom žele da se skrase.

Za muškarce su žene koje imaju smisao za humor veoma pozitivne osobe, pa nimalo ne čudi zašto ih takve dame i privlače.

10. Žena koja vodi računa o sebi

Muškarci veoma cene žene koje vode računa o sebi i svom izgledu. Njima je to inicijalni znak da će takva žena povesti računa i o njima.

Ne želimo da kažemo da su muškarci aljkavi ili prljavi, ali ponekad im je potreban mali "vetar u leđa", kada se radi o njihovom izgledu.

11. Psihički snažna

Kvalitet bez kog je današnja žena nezamisliva, a koju muškarci veoma cene, jeste snaga. Možete dopustiti i da vas on nekada "spasi", ali mu je potrebno da zna da ćete biti jaki kada je najteže.

On mora da zna da može da računa na vas u svim, pa i u najtežim životnim situacijama.

Izvor: Minimagazin.info
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još