Tošić: Napadamo Ren od starta

Jedini fudbaler Crvene zvezde koji je u Subotici zaslužio prelaznu ocenu bio je neumorni Duško Tošić. Špartao je levom stranom u oba smera, vodio žestoke duele s Mirićem i pokazao da će biti jedan od oslonaca Roberta Prosinečkog u utakmici s Renom.

Prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope naterao je Tošića i drugove da brzo zaborave krah protiv Spartaka jer pred Francuze moraju da izađu psihološki potpuno spremni, “s glavom u utakmici” i hrabrim srcem koje treba da odgovori na navijački poklič sa tribina “Marakane”. Za iskusnog levog beka dilema ne postoji: Ren se mora napasti još u tunelu!

- Istina je da smo pretrpeli poraz u nezgodnom trenutku, ali to moramo brzo da prebrodimo jer nas čeka jedna od najvažnijih utakmica. Svesni smo koliki ulog nose dueli s Renom, tvrdim da smo spremni i da možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Pa nećemo valjda sumnjati u sopstveni kvalitet posle jednog poraza, ma koliko nam teško pao - poručuje Tošić.

Malo bi bilo i 100. 000 mesta!

Zbog velikog interesovanja za meč protiv Rena, u Zvezdi su morali da menjaju rezervacije mnogima koji su naručili karte putem kol-centra. S obzirom na to da su ulaznice za “istok” planule na blagajnama, putem direktnog trebovanja, kao i zbog ugovorne obaveze prema “Gaspromu” i “Telekomu” (2750, odnosno 300 ulaznica), većina onih koji su telefonom poručili “istok” moraće da se odluče između “zapada” i “juga” - Crvena zvezda se izvinjava zbog novonastale situacije koja je posledica neverovatnog interesovanja. Kada bi “Marakana” imala kapacitet 100.000 mesta, opet bi bila puna - objašnjava portparol kluba Marko Nikolovski.

U javnosti postoje oprečna mišljenja kako Zvezda treba da igra protiv Rena, a štoper PSŽ-a Milan Biševac preporučio je strpljenje i “čekalicu”, kako bi se Francuzi unervozili...

- Ne slažem se. Naprotiv, smatram da mi moramo njima da se nametnemo, da ih napadnemo od prvog minuta. Nema tu šta da se čeka! Uostalom, i atmosfera na stadionu će nas poneti i moramo krenuti napred, da, ako je moguće, što pre postignemo gol.

Tošić smatra da u paklenom ambijentu “Marakane”, pred 50.000 vatrenih navijača, Crvena zvezda ne može da sagori.

- Ne mogu da predvidim kako će se razvijati utakmica, ali sam siguran da nećemo podleći atmosferi. To što mislim da treba da ih napadnemo ne znači da srljamo grlom u jagode, ali treba biti svestan da nemamo šta da izgubimo, a plasmanom u Ligu Evrope možemo mnogo da dobijemo. Naprosto, velikom klubu kao što je Crvena zvezda Evropa je preko potrebna.

Igrajući u Nemačkoj Tošić je imao priliku da upozna jednog od najboljih igrača Rena - Džonatana Pitroipu, s kojim će se sudariti na istoj strani terena, jer hitri reprezentativac Burkine Faso deluje po desnom krilu.

- Znam nekoliko njihovih igrača i posebno bih skrenuo pažnju na bočne fudbalere Pitroipu i Bukarija. Protiv Pitroipe sam igrao dvaput dok sam nosio dres Verdera, a on je igrao za Hamburger. Jeste opasan igrač, uverio sam se u to i gledajući prošle nedelje meč Rena i PSŽ, ali mu neću dozvoliti da pokaže šta zna. Nateraću ga da on igra beka i čuva mene, a ne obrnuto - pun je samopouzdanja Duško Tošić.

Upravo ataci sa krila mogli bi da budu karta na koju Zvezda treba da igra, jer je Ren “najtanji” na pozicijama bekova.

- Uverio sam se u to gledajući njihove dve poslednje utakmice. Borha i ja s leve, odnosno Lazović i Mikić s desne strane, možemo da im napravimo mnogo problema i da iskoristimo opterećenje koje će njihovi štoperi napraviti na Kaluđerovića. Ma, samo je bitno da im brzo damo gol, posle će utakmica primiti sasvim drugi tok - uveren je Tošić.

Marakana pod prismotrom

Crvena zvezda je i dalje pod nadzorom UEFA. Specijalni posmatrač pratiće utakmicu protiv Rena i beležiti svaki eventualni incident, s akcentom na upotrebu pirotehnike, rasizam i nerede na tribinama. Sa “Marakane” pozivaju svoje navijače da kao protiv Ventspilsa sportski i korektno bodre ekipu do pobede.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još