Prosinečki: Igra se fudbal i posle Rena!

"Gubio sam utakmice i kao igrač. Jeste mi malo teško palo kada vidim da smo bili nemoćni, ali nije fudbal stao posle poraza od Rena. Gledamo u budućnost i želimo 'duplu krunu' u domaćem prvenstvu", kazao je Prosinečki novinarima na stadionu Zvezde.

Crveno-beli su posle poraza u Beogradu sa 1:2, juče u Francuskoj poraženi od Rena sa 4:0 u revanš meču poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evropa.

Na pitanje novinara da li na jučerašnji poraz gleda kao na bruku, Prosinečki je rekao da je znao da je Ren "bolja ekipa".

"Govorio sam da je Ren bolji i to moramo da priznamo. Da li je bruka ili ne, sigurno da je poraz od 0:4 neugodan", kazao je Zvezdin trener.

On je ocenio da su Francuzi jači zato što imaju kvalitetniju ligu.

"Nema fizičke nespremnosti kod nas, jednostavno su oni brži. Bez potcenjivanja rivala, mi smo, takoreći hodajući pobedili Javor u prošlom kolu, dok se u Francuskoj stalno igraju jake utakmice", naveo je Prosinečki.

Zvezdin strateg kazao je da ga "ne brine" koliko kredita ima kod javnosti posle eliminacije sa evropske scene i poraza u prvom kolu domaćeg prvenstva od Spartaka, odnosno posle tri poraza u prethodna četiri meča.

"Ne brine me koliko kredita imam kod javnosti. Ona je uvek naklonjena onome ko ima uspeh. Ja sam uvek optimista i jedino me brine kako da pobedimo u narednom meču", rekao je Prosinečki.

Crvena zvezda u nedelju u 17.00, u trećem kolu Super lige Srbije, gostuje kod Smedereva koje ima maksimalnih šest bodova.

"Ekipa ne treba sada da padne. Ne smemo da razmišljamo ni o čemu drugom, osim o pobedi. Smederevo ima kvalitetan tim, ali ne trebamo da gledamo njih. Zvezda mora uvek da igra na pobedu", istakao je trener crveno-belih.

Kapiten Zvezde Nenad Kovačević naveo je da bi "što pre trebalo zaboraviti težak poraz od Rena", pošto predstoji "bitna" utakmica sa Smederevom.

Beta

Pogledajte još