Orlovi očekuju pobede protiv Iraca i Farana

Ivanović i Kolarov ocenili su danas u Staroj Pazovi, gde se reporezentacija priprema, da su te utakmice "ključne" za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Imamo dosta problema u timu zbog povreda, ali mislim da trebamo da budemo jaki i da pokažemo nivo igre koji zadovoljava kriterijum za pobedu"
, rekao je Ivanović novinarima u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor Vladimir Petrović u naredne dve utakmice, u petak u Belfastu, i u utorak u Beogradu, zbog povreda neće moći da računa na Nemanju Vidića, Miloša Krasića i Nikolu Žigića.

"Mi smo ekipa u kojoj se oseti kada fali jedan igrač, a sada nam nedostaju možda i tri ključna fudbalera. Imamo, međutim, dovoljno dobrih igrača da ostvarimo povoljne rezultate u predstojećim mečevima"
, ocenio je Ivanović.

On je rekao da reprezentativci Srbije ne bi trebalo da osećaju dodatan pritisak javnosti zbog nedavnih poraza Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni, od francuskog Rena i irskog Šamroka.

"Znali smo da moramo da pobedimo i pre tih utakmica"
, kazao je odbrambeni fudbaler Čelsija.

Igrač Mančester sitija Aleksandar Kolarov kazao je da "dosta toga zavisi od utakmica sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima".

"Sigurno su to dve ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo. Dosta toga zavisi od ova dva meča. Posebno će biti jako teško u Belfastu", ocenio je Kolarov.

On je rekao da su neuspesi Zvezde i Partizana sigurno "malo poremetili" javnost, kao i da je status reprezentacije već bio "poljuljan".

"Daćemo svoj maksimum da vratimo veru u nacionalni tim i srpski fudbal. Dešavaju se stvari kao što su Ren i Šamrok, ali treba ići dalje, a ne sve gledati crno", istakao je Kolarov.

Reprezentacija Srbije nalazi se na četvrtom mestu tabele Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sa osam bodova iz šest mečeva. Prva je Italija sa 16 bodova, dok Slovenija ima 11 i meč više, a Severna Irska devet bodova.

Reprezentacija Estonije je na petom mestu sa sedam bodova iz isto toliko utakmica. Poslednja je selekcija Farskih Ostrva sa četiri boda iz osam mečeva.

STARA PAZOVA, (Beta)

Pogledajte još