NOVI PREDSEDNIK CRNE GORE JAKOV MILATOVIĆ: Ubrzaću put svoje zemlje ka članstvu u EU i držaću se njene političke linije prema Rusiji u vezi sa Ukrajinom

Rade Basta, ministar privrede u Vladi Srbije, koji je među prvima uputio čestitku Jakovu Milatoviću povodom ubedljive pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, izgleda da je dobio i podršku kada je u pitanju stav prema Rusiji.

Naime, Basta se nedavno izjasnio da treba uvesti sankcije Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu, a i novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je za AP da će ubrzati put svoje zemlje ka članstvu u EU i da će se držati njene političke linije prema Rusiji vezano za Ukrajinu!

Milatović je podsetio da, po pitanju Rusije, Crna Gora 100 odsto vodi spoljnu politiku EU i da će tako i ostati i naglsaio je njegova posvećenost EU u suprotnosti sa optužbama da je marioneta Moskve. Dodao je da je jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta ulazak Crne Gore u Evropsku uniju u narednih pet godina.

- Dakle, punopravna politika EU je ona koju Crna Gora treba da vodi u budućnosti, a posebno je važna sada kada je u pitanju ruska agresija na Ukrajinu... Ne postoji niko u Evropi, a u Crnoj Gori očigledno, ko može da podrži invaziju jedne zemlje na drugu suverenu zemlju – naveo je on.

Izvor: Pink.rs
Foto: RTCG - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još