"Kraun Plaza" od 2010.

Ulaganja u rekonstrukciju iznosiće oko 40 miliona evra i uslediće posle Univerzijade 2009, jer je hotel već preuzeo određene obaveze u vezi s tom velikom sportskom manifestacijom.

Beograd će 2010. godine, adaptacijom sadašnjeg hotela "Kontinental", dobiti jedan od najprestižnijih brendova u hotelskoj industriji, hotel "Kraun Plaza" (Crowne Plaza) − najavio je juče na konferenciji za novinare Dejan Racić, generalni direktor kompanije "Delta Real Estate". Ova kompanija se o tome dogovorila s hotelskom grupacijom "Interkontinental", čiji je jedan od brendova "Kraun Plaza", a ugovor o menadžmentu potpisan je na 25 godina. "Interkontinental" hotel grupa ima znanje i resurse koje ćemo zajednički primeniti u Srbiji − istakao je Racić, podsećajući da je u saradnji s istom grupacijom već započeta izgradnja novog hotela "Interkontinental" sa oko 300 kreveta, koji će u dogledno vreme, kada se sadašnji "Kontinental" renovira u "Kraun Plaza" (sa 400 kreveta), činiti faktički jedinstvenu celinu i biti na usluzi, pre svega, svim poslovnim ljudima koji dolaze u Beograd. 

Racić je rekao da je "Delta Real Estate", odnosno njena ćerka kompanija "NBG Properties", nedavno izlicitirala najvišu cenu za ovaj i ostale "Geneksove" objekte u Novom Beogradu. Radi se o ceni od 149 miliona evra, rekao je Racić i dodao da su u kompaniji dugo analizirali rezultat licitacije i zaključili da cena nije preniska, kako se moglo čuti i kako je pisano u medijima. Samo naizgled je tačno da je 72.000 kvadrata u Bloku 20 dobijeno po ceni od nešto više od 2.000 evra po kvadratu, ali se zaboravlja da ti kvadrati nisu samo sobe i poslovni prostor, već podrazumevaju i energanu i razne tehničke prostore. 

Korisnog prostora je oko 41.000 metara kvadratnih, što znači da je u tom slučaju cena po kvadratu 3.800 evra − pojasnio je Racić. On je dodao da su posebno pitanje ulaganja u rekonstrukciju koje će iznositi oko 40 miliona evra i koja će uslediti posle Univerzijade 2009, jer je hotel već preuzeo određene obaveze u vezi s tom velikom sportskom manifestacijom. Kada Univerzijada bude završena, "Kontinental" će se zatvoriti i počeće njegova rekonstrukcija, kako bi posle toga poslovao po najboljim standardima svog novog brenda "Kraun Plaza". To će se desiti najverovatnije od jeseni 2010. godine − rekao je Racić. Potpredsednik kompanije "Interkontinental hotel grupa za razvoj u Evropi" Piter Vermer je rekao da se Beograd nalazi u brzoj i kontinuiranoj fazi razvoja i ekonomskog prosperiteta koja podstiče potrebu za visokokvalitetnim hotelskim brendovima. 

- Veoma smo zadovoljni što radimo sa kompanijom "Delta Real Estate", koja se dokazala kao vešt i efikasan partner u regionu − rekao je Vermer, koji je ovom prilikom i predstavio hotelsku grupaciju "Interkontinental" i hotele "Kraun Plaza". Pre svega, rekao je da je "Interkontinental" jedna od najvećih hotelskih grupacija po broju soba. 

Oni poseduju, rukovode, izdaju i daju u franšizing preko 3.800 hotela, 571.000 soba, u blizu 100 zemalja širom sveta. U sastavu grupacije su dobro organizovani i pozicionirani hotelski brendovi "InterContinental", "Crowne Plaza", "Hotel Indigo", "Holiday Inn", "Holiday Inn Express", "Staybridge Suites" i "Candlewood Suites". Što se tiče "Kraun Plaze", u pitanju je jedan od najvećih hotelskih lanaca na svetu, s reputacijom visokog nivoa usluga, komfora, savremenog dizajna. Ima blizu 300 hotela ili 81.000 soba širom sveta i jedan je od najbrže rastućih hotelskih lanaca u svojoj klasi − rekao je Vermer, dodajući da je "Kraun Plaza" brend kreiran tako da u potpunosti zadovolji potrebe svoje ciljne grupe, a to su poslovni ljudi koji često putuju i očekuju okruženje u kome mogu da budu produktivni i efikasni.

("Pregled")

Pogledajte još