Mokranjčevi dani od 9. do 15. septembra

BEOGRAD, 5. septembra 2011. (Beta) - Festival "Mokranjčevi dani", 46. po redu, na kome će nastupiti 11 horova iz Srbije, Slovenije, Makedonije i Belorusije, biće održan od 9. do 15. septembra u Domu kulture Negotin, najavili su u ponedeljak organizatori.

Selektorka festivala Branka Radović rekla je na konferenciji za novinare da će manifestaciju otvoriti ministar kulture Srbije Predrag Marković, a da će uvodnu besedu održati violinista Stefan Milenković, koji će tokom Mokranjčevih dana održati i koncert u Negetonu.

Prvog dana festivala u okviru takmičarskog dela "Natpevavanje" nastupiće Hor Hrama Svete Trojice i Hor Muzičke škole Stevan Mokranjac iz Negotina. U okviru takmičarskog dela, prve večeri će nastupiti i Hor Orfej iz Slovenije, Hor Mois Hason iz Makedonije, Hor Salutaris iz Belorusije, Hor Prepodobni Roman Slatkopojac i Akademski hor SKC-a Niš iz Srbije.

U okviru likovnog programa festivala, u Galeriji Doma kulture Negotin, 9. septembra će biti otvorena izložba "Iz bogate zbirke muzeja Cepter", na kojoj će biti predstavljeno preko 350 dela od 134 umetnika druge polovine 20. veka.

..

Pogledajte još