Konferencija o inovacijama u oktobru u Beogradu

Druga po redu konferencija o inovacijama biće održana u oktobru u Palati Srbija u Beogradu u okviru najavljenog Ministarskog samita o inovacijama u okviru mehanizma saradnje 17+1 koji okuplja zemlje Centralne i Istočne Evrope i Kinu.

Tema druge konferencije „Innovation Talk“, biće investicije u startap kompanije i saradnja korporacija i startapova.

Planirano je da konferenciju otvori ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, Nenad Popović dok će eminentni stručnjaci inovacionog ekosistema govoriti između ostalog o javno-privatnim partnerstvima u razvoju VC fondova, uticaju ekonomije i inovacija na mir u regionu i društveni napredak, poziciji Srbije po pitanju startap-ova na globalnom planu itd.

Pored toga, svi prisutni moći će da čuju nešto više o uspešnim primerima saradnje između korporacija i startap kompanija, kao i o unapređenju poslovnog ambijenta za fondove venčurnog kapitala.

Planirano je da na konferenciji učestvuju vodeći ljudi najvećeg investicionog fonda iz Izraela, države koja je uspela da napravi najbolji model i ima najviše investicionih fondova baš za startap kompanije, a među najistaknutijim govornicima biće: Čemi Peres i Rami Kališ, osnivači najvećeg izraelskog venčurnog fonda „Pitango“, koji upravlja kapitalom većim od dve milijarde dolara!

Podsećamo, prva „Innovation Talk“ konferencija okupila je više od 1.000 učesnika i veliki broj govornika iz cele Evrope.

Konferenciju organizuje Centar za lokalnu demokratiju i Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Najave, detalje i prijave za konferenciju možete pratiti na zvaničnom sajtu www.innovationtalk.rs.

Pogledajte još